КОВИД-19 все още не си е отишъл от Египет, а

...
КОВИД-19 все още не си е отишъл от Египет, а
Коментари Харесай

Пандемията от COVID-19 все още не приключила, предупреждават здравни експерти

КОВИД-19 към момента не си е отишъл от Египет, а Световната здравна организация (СЗО) не е оповестила края на пандемията, предизвести ръководителят на Комисията за битка с ковид в северноафриканската страна Хосам Хосни, представен от онлайн изданието " Иджипт индипендънт ". Той акцентира, че жителите би трябвало да не престават да съблюдават защитните ограничения.

Хосни съобщи, че броят на постъпващите в болница пациенти с коронавирус, както и на смъртните случаи понижава. По думите му болестта протича по-леко, само че през зимния сезон се чака по-бързо разпространяване на инфекциите на дихателните пътища.

Немалко хора, които са се възстановили от коронавирусна зараза, имат недоволства от други съществени признаци. Ковид-19 влиза в респираторната система, само че доближава и до мозъка, сърцето и мускулите, добави специалистът.

Смъртните случаи, в резултат на заразяване с коронавирус " доближиха нула " и обстановката е " напълно спокойна ", съобщи президентският консултант по здравните въпроси Мохамед Ауад Таг Един. Той изясни, че последната вълна на разпространяването на вируса е била доста слаба, а признаците при заразяване са станали леки.

По-рано министърът на опазването на здравето и по въпросите на популацията Халед Абдел Гафар осведоми, че Египет е достигнал групов имунитет през август т.г., само че този имунитет не е нито изчерпателен, нито безконечен.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР