Ковчежникът на лидерката на БСП Корнелия Нинова и неин най-приближен

...
Ковчежникът на лидерката на БСП Корнелия Нинова и неин най-приближен
Коментари Харесай

НОВ СКАНДАЛ В БСП: Ковчежникът на Корнелия Нинова хвърли оставка - след изпразването на партийната хазна, влязъл в конфликт с Калоян Методиев

Ковчежникът на лидерката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова и неин най-приближен от партийния уред в централата на партията - Александър Нейчев, е хвърлил оставката си и към този момент не се появява на " Позитано " 20.

Това научи ПИК от чудесно осведомени източници от апарата на столетницата.

Причината за крайната реакция на дългогодишния финансов шеф на Българска социалистическа партия е острия му спор с новия сив кардинал на алената партия Калоян Методиев.

Бившият началник на кабинета на жителя на президентството Румен Радев го изостави, откакто бе засечен от ПИК на сборище на Боровец, проведено от Нинова във връзка на изборната й победа за водач на Българска социалистическа партия единствено за доближени.

Самият Методиев разгласи, че е подал оставката си от президентството преди този момент, а откакто го напусна, изясни, че има диаметрални разлики с Радев за ролята, мястото и държанието на президентската институция и мина към офанзиви против настоящия й жител.
свързани новини95485на 09.10.2021
Хора от " Позитано " 20 оповестиха пред ПИК, че Методиев е влезнал надълбоко под кожата на Нинова точно поради раздора си с Радев. Той дефинитивно се е заселил в централата на Българска социалистическа партия и управлява всичко, което става в нея и по места към изборите и акцията.

Близостта му с Нинова е стигнала до такава степен, че в конфликта на Методиев с извънредно доближения й ковчежник на столетницата Александър Нейков, ударът е понесъл Нейков. Той е остарял и тестван партиен кадър, който сред 2007 и 2011 година беше кмет на Неделино, определен с листата на Българска социалистическа партия.

Запознати с остърганата от Нинова партийна каса и големите задължения, които столетницата натрупа по време на нейното управление обаче настояват, че в дъното на напускането на Нейков може да е точно финансовият провал на Българска социалистическа партия, финансовите доклади на Нинова, които се натъкват на остро неприемане от страна на нейните съперници, и неукротимото им предпочитание да получат точна сметка за потрошените милиони от партийните дотации и даренията за партията.

Нейков от години е директен отговорник за партийната каса и надушвайки неподходящия процес към бъдещото водачество на Нинова, е решил да се избави с бягство, считат изумените от оставката му социалисти.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР