Котките са не само невероятно сладки и фотогенични. Съжителството с

...
Котките са не само невероятно сладки и фотогенични. Съжителството с
Коментари Харесай

Учени обясниха как котките удължават живота ни

Котките са освен необикновено сладки и фотогенични. Съжителството с тях е потребно за нашето здраве.

Нека забележим, доказателствата, събрани от Bright Side.

Котките ни лекуват.

Котешкото мъркане улеснява зарастването на раните.

Учените още спорят за точния генезис на звука, само че котките мъркат и това оказва помощ на човешките качества за възобновяване.

Вибрациите на котешкото мъркане попадат в специфичен лечебен диапазон.

Котките мъркат с периодичност от 25 до 150 Hz. Това е тъкмо честотата, която оказва помощ за по-доброто възобновяване на котешките мускули и кости, а също и на човешките.

Те са тъкмо в диапазона, който съгласно медиците е лечебен за индивида и многочислени проучвания са отдадени на този феномен. Котешкото мъркане може да лекува фрактури, възвръща повредените мускули и може даже да ни отърве от хриповете.

Котките понижават напрежението.

Проучванията демонстрират, че като цяло притежателите на котки са по-малко предразположени към стрес. Любителите на кучета са на второ място, до момента в който най-стресирани са хората без домашни любимци.

Котките понижават риска от инфаркт с 40 % %.

Учени от Университета на Минесота са открили, че наличието на котка в дома е от изгода за сърцето. Тяхното проучване открива, че хората, които нямат котка са с 40% по-предразположени към сърдечни удари.

Защо? Ето какво споделят те: „ Най-разумното пояснение за това може да бъде, че котките облекчават напрежението и тревогата, като по този метод понижават риска от сърдечно-съдови болести. ”

Нека въпреки всичко внимаваме с обстоятелствата. Да, проучванията демонстрират, че котките облекчават напрежението, понижават риск от сърдечно-съдови болести и даже оферират евентуална мъркаща терапия. Въпреки това тези обстоятелства евентуално споделят повече за живота на междинния котешки собственик, а не за мистичната лечебна мощ на котките… само че кой знае?

Междувременно, ето малко успокояващо лечебно мъркане:

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР