Котката у дома е не само удоволствие от галенето и

...
Котката у дома е не само удоволствие от галенето и
Коментари Харесай

Не подлудявайте котката си с грешни постъпки

Котката вкъщи е освен наслаждение от галенето и мъркането й, само че и огромна отговорност... Въпреки че се опитваме да се погрижим за благосъстоянието на нашите домашни любимци, от време на време забравяме, че не всички привички, които имаме, може да им харесат.

Понякога притежателите на пухкави домашни гальовници неумишлено вършат неща, които могат да им навредят. Ето какво не трябва да вършиме, в случай че мислите за благосъстоянието и положителната кондиция на котката си.
Крясъци и кавги
Котките са чувствителни животни. Силните викове и разногласия (независимо дали крещите по телефона, на някой в същата стая или даже на себе си), в действителност стресират котките. На първо място помнете, че тези същества имат доста по-чувствителен слух от човешкия. А котките чудесно усещат човешките страсти и силата, която царува вкъщи.


Когато сте нервни, вашият четириног другар също се нервира.
Отнасяйте се с него като с дете. Стар принцип на родителството е, че възрастните спорят допустимо по-тихо зад затворени порти, когато детето към този момент е заспало. За котките се предлага същата тактика.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР