Котката е предпочитан домашен любимец от много хора. Тя е

...
Котката е предпочитан домашен любимец от много хора. Тя е
Коментари Харесай

Породи котки, подходящи за деца

Котката е желан домакински любим от доста хора. Тя е доста чиста, привързва се към стопаните си, не изисква непрекъснати грижи, тъй като през по-голямата част от денонощието спи.

Пухкавата мъркаща топчица е подобаващ домакински любим за деца, тъй като обича да си играе и харесва компанията на малчуганите. Все отново породата на котката е това, с което хората се преценяват, в случай че имат дребни деца вкъщи.

В идващите редове ще видите породи котки, подобаващи за деца.

Персийска котка

 Чинчила

Персийката е най-обичаната котка. Тя е тиха, възприема бързо и е доста другарски настроена към хората. Персийските котки избират най-много компанията на децата. Тези котета обичат стопите и дома си и са подобаващи за тези, които нямат опит в развъждане на подобен домакински любим, защото не основават проблеми.

Регдол

 Рагдол

В превод от британски името на тази порода значи парцалена кукла. Асоциацията евентуално е пристигнала оттова, че котката е доста отпусната и спокойна. Подходяща е за хора без опит в развъждане на котки, само че това, което е значимо да се знае е, че котката не трябва да се пуска на открито, тя не умее да се пази.

Мейн Куун

 Мейн Куун

Това е най-едрият тип котка всред всички породи котки. Мъжките доближават до 10 кг тегло. Те са отзивчиви, игриви и интелигентни котки. Мейн куун ще бъде добър другар на всяко дете. Те са чудесни породи котки за деца.

Екзотична котка

 Екзотична котка

Най-подходящият домакински любим за деца, които обичат да галят и гушкат котето. Това сладурче в никакъв случай не отхвърля ласките на хората и не му омръзва вниманието към него, колкото и дълго да е то. Не са придирчиви към храна за котки, само че и ще споделят някои от блюдата на своите дребни другари. Това са невероятни котки за деца.

Шотландска клепоуха котка

 Шотландска клепоуха котка

От името се схваща, че става въпрос за едно очарователно коте с клепнали уши. Тази котка има и доста изразителни кръгли очи. Тъй като са гальовни и общителни, а също така обичат да извършват всякакви номера, са изключително подобаващи за другар на детето вкъщи. Те доста се радват на човешкото внимание и любов.

Във всяка порода детето може да открие своя другар, стига да се отнася с любов към котето.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР