Котка се превърна в звезда в социалните мрежи с опитите

...
Котка се превърна в звезда в социалните мрежи с опитите
Коментари Харесай

Котка подложи на изпитание тайландски монах

Котка се трансформира в звезда в обществените мрежи с опитите си да притегли вниманието на духовник по време на 5-часовите молебствия при посрещането на Нова година в тайландския будистки храм Ват Удомрангси, край Банкок, заяви Ройтерс.

Настойчивите опити на котето да се сгуши в скута на молещ се духовник, който пък деликатно се пробва да го отклони, без да прекъсва молитвата си, бяха снимани и публикувани във Facebook страницата на храма. Над 300 000 души са гледали видеото на страницата и по-късно записът бе излъчен и по тайландската телевизия, предава Българска телеграфна агенция.

Авторката на видеозаписа споделя, че котката скочила на подиума петнадесетина минути преди среднощ и не слязла оттова, до момента в който не почнало отброяването на секундите до настъпването на новата година. Тя бързо се насочила към скута на 25-годишния духовник, катерела се по рамото му, сядала върху книгата с молитвите му, до момента в който той след безплодните си деликатни опити да я пропъди не се предал и почнал да я гали.

Уважението към всички живи същества е в основата на будизма, който се практикува от 95 на 100 от популацията на Тайланд. Отглеждането на бездомни котки е традиция в будистките храмове в страната. В храма Ват Удомрангси живеят повече от 10 котки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР