Котировките на петрола във вторник се понижават шеста борсова сесия

...
Котировките на петрола във вторник се понижават шеста борсова сесия
Коментари Харесай

Докъде може да стигне спадът на петролните цени?

Котировките на петрола във вторник се намаляват шеста борсова сесия и остават под напън от опасенията за намаляващо търсене на суровината заради развиването на епидемията в Китай, породена от незнаен до момента ковид.

В взаимозависимост от това по какъв начин се развива обстановката в Китай, цената на WTI може да спадне до $47 - $50 за барел, а цената на Brent може да се намали до $55 за барел, считат анализатори.

Днес сутринта мартенските фючърсите за сорта Brent се търгуваха на лондонската борса ICE Futures по Щатски долар 59,29 за барел, което е с $0,03 $ по-ниско от цената при затваряне в понеделник. За предходната сесия цената на тези договори падна с 1,37 $ (2,26%), до $59,32 за барел. В хода на търговията през вчерашния ден цената им следобяд дори се срина до 58,68 $ за барел.

Мартенските фючърси за американския пример WTI се търгуваха в това време в Ню Йорк по $53,06 за барел, което е с Щатски долар 0,08 по-малко от края на сесията през вчерашния ден. В понеделник WTI поевтиня с Щатски долар 0у98 (1,81%), до $53,14 за барел.

Днес сутринта на 28 януари, съгласно формалните данни, броят на доказаните случаи на инфектираните с новия ковид доближи 4,515 души в континентален Китай, 106 пациенти са умряли. 60 души са излекувани и освободени. Лекарите правят оценка положението на 976 пациенти като сериозно. Други 6973 души се подозират за инфекцията.

Случаите на пневмония са доказани и в Хонконг, Макао, Тайван, Тайланд, Япония, Южна Корея, Съединени американски щати, Виетнам, Сингапур, Непал, Франция, Австралия, Малайзия и Германия. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР