Котировките на петрола се понижиха в ранната азиатска търговия. Инвеститорите

...
Котировките на петрола се понижиха в ранната азиатска търговия. Инвеститорите
Коментари Харесай

Цената на петрола се понижи преди срещата на ОПЕК+

Котировките на петрола се намалиха в ранната азиатска търговия. Инвеститорите се приготвят за срещата, отдадена на корекции на предлагането, на която тази седмица ще се съберат представители на ОПЕК и други водещи производители на суровината, обединени в групата ОПЕК+, съобщи Ройтерс.

Сортът Брент поевтиня с 63 цента или 0,6 на 100 до 103,34 $ за барел, а американският лек недопечен намали цената си със 75 цента или 0,7 на 100 до минималните за сесията 97,55 $ за барел при началото на търговете в Азия, съобщи Българска телеграфна агенция.

И двата договора се възвърнаха с над 2 $ за барел в петък, откакто апетитът за риск измежду вложителите се усъвършенства. И Брентът, и американският лек обаче завършиха юли с вторите си следващи месечни загуби за първи път от 2020 година, в миг когато растящата инфлация и по-високите лихвени проценти пораждат страхове от криза, която би подкопала търсенето на гориво.

Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и сътрудниците й, измежду които Русия, ще се срещнат в сряда, с цел да вземат решение за септемврийския рандеман.

В изследване на Ройтерс двама от осем източници от ОПЕК+ споделиха, че на срещата на 3 август ще бъде разисквано непретенциозно нарастване за септември, до момента в който останалите настояват, че производството евентуално ще се резервира устойчиво.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР