Котировките на биткойна се повишиха с 10 процента в ранната

...
Котировките на биткойна се повишиха с 10 процента в ранната
Коментари Харесай

Биткойнът рязко поскъпна след новината за регистрация на фонд за търговия с криптовалутата

Котировките на биткойна се покачиха с 10 % в ранната търговия в понеделник, насочвайки се към най-хубавите дневни резултати от август, преди да изтрие част от облагите в следобедната сесия. 

Към 18:44 часа българско време във вторник най-популярната криптовалута се търгува нагоре с 4,28 на 100 за 28 056,14 $ на платформата " Койндеск ".

Медията за вести за света на криптоактивите " Койн телеграф " заяви по-рано, че американската Федерална комисия за скъпите бумаги и фондовите тържища е одобрила поръчка от водещия капиталов фонд " БлекРок " за борсово търгуван фонд за спотова търговия с биткойни.

Котировките на водещата криптовалута обаче внезапно се намалиха, откакто кореспондент на " Фокс бизнес " съобщи в обществената медия Екс (X), че " БлекРок " е удостоверил, че това е погрешно.

Заявката им към момента се преглежда. По-късно капиталовият фонд удостовери пред Ройтерс, че поръчката му към момента се разисква от регулатора. Засега Федералната комисия за скъпите бумаги и фондовите тържища не е дала отговор на запитванията за коментар. 

Криптопазарите чакат вести за процедурата. Ако поръчката на " БлекРок " бъде утвърдена, това ще даде подтик на ивестициите в бранша. 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР