Костомаров като шампион.Двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне

...
Костомаров като шампион.Двата крака на олимпийския шампион по фигурно пързаляне
Коментари Харесай

Ампутираха краката на олимпийски шампион. Причината е клетъчна смърт

Костомаров като първенец.
Двата крайници на олимпийския първенец по фигурно пързаляне при танцовите двойки Роман Костомаров са били ампутирани, заяви ТАСС. Златният медалист от Торино 2006 е в болница от началото на годината поради пневмония.

На 10 януари Иля Авербух, олимпийски вицешампион в танцовите двойки, разкри, че Костомаров е в реанимация. По-късно стана ясно, че фигуристът е в тежко положение и е в медикаментозна кома. Костомаров беше подложен на изкуствено дишане, само че на 24 януари това към този момент не беше належащо. Той обаче имаше сепсис и проблеми с кръвообращението.

„ За страдание и двата крайници трябваше да бъдат ампутирани. Операцията мина без проблеми и като цяло тялото се възвръща. Сега лекарите се борят да спасят ръцете му. Роман е в схващане. Общото му положение се усъвършенства, само че той продължава да бъде в интензивно поделение под непрекъснато наблюдаване на лекарите “, сподели източникът на ТАСС.

По-рано през днешния ден канал „ 112 “ заяви за ампутацията на единия крайник на Костомаров. Целта на интервенцията е да се отстрани тъканната некроза и да се спре процеса на клетъчна гибел. Отбелязва се, че от единия крайник мъртвата част от тъканта е била почистена, само че на другия засегнатата област се оказала огромна и се наложило глезенът да бъде изцяло ампутиран.

45-годишният Костомаров на завоюва златен орден и стана първенец дружно с Татяна Навка. Двамата са още двукратни международни и трикратни европейски първенци по фигурно пързаляне, както и спечелили във финала на серията Гран При.

На олимпийския лед те се състезаваха дружно с Албена Денкова и Максим Стависки. Нашата двойка остана на пето място в крайното класиране.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР