Костенурка с две глави, живееща в Швейцария, отбеляза 25-ия си

...
Костенурка с две глави, живееща в Швейцария, отбеляза 25-ия си
Коментари Харесай

Костенурка с две глави в Швейцария навърши 25 години

Костенурка с две глави, живееща в Швейцария, означи 25-ия си рожден ден, с помощта на огромните грижи, полагани за нея, съобщи ДПА.

Животното, кръстено Янус, е отглеждано в Природонаучния музей в Женева и се е трансформирало в негов амулет. По случай рождения си ден то бе изкъпано с четка за зъби.

Това обаче не е извънредно: животното от типа шипобедрена костенурка (Testudo graeca) се мие всеки ден, постоянно се масажира, глези се със специфична диета и се следи общото й положение.

От музея споделят, че двете глави с два мозъка имат свои лични характерности и от време на време всяка желае да тръгне в разнообразни направления. Дясната глава е по-доминираща, а лявата - по-пасивна.

Eкипът, който се грижи за Янус, непрестанно следи костенурката и постоянно е нащрек, ако се преобърне, защото малформацията прави невероятно изправянето.

Животното се излюпи под грижите на чиновниците в музея през 1997 година и бе кръстено на двуликия римски господ Янус.

Според специалисти то не би оживяло при среща с хищници в дивата природа, защото двете глави не могат да бъдат прибрани в черупката поради липса на задоволително място.

Костенурката употребява органични плодове и зеленчуци, нарязани на части. По случай празника й музеят в Женева обезпечи опция за " селфи с Янус " ", среща с гледачите и научна сказка, обясняваща странността на двете глави на животното.

Източник:БТА

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР