Костадин Петков, шефът на София Тех парк, който вчера съобщи,

...
Костадин Петков, шефът на София Тех парк, който вчера съобщи,
Коментари Харесай

Ето молекулата, лекуваща коронавируса

Костадин Петков, шефът на София Тех парк, който през вчерашния ден заяви, че наша компания е основала молекула против ковид, я сподели във фейсбук.

Стана ясно, че при лабораторни проби в авторитетна лаборатория в чужбина тя е посочила доста обещаващ резултат против новия ковид.

Българска новаторска компания " Микар Иновейшън " е разкрила молекула, която може да се употребява за лекуването на Коронавирус 19. Лекарствената молекула, която българската компания откри, защищава здравите лимфоцити от вирусна зараза

Молекулата, която " Микар Иновейшън " изолира, е основана на протеините, които се свързват с метастазите и вируса на ХИВ. Оказва се, че такава молекула може да се окаже сполучливо лекарство за Ковид-19.

За задачите на откриването на ефикасна дребна лекарствена молекула е употребена композиция от над 4 милиона химични съединения.

Субстанцията сега се усъвършенства и се планува тя " да влезе в лечебните заведения за клинични тествания до месеци. Молекулата би трябвало да измине одобрения път от клинични изпитвания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР