Костадин Костадинов, лидер на партията Възраждане, изрази остро недоволство от

...
Костадин Костадинов, лидер на партията Възраждане, изрази остро недоволство от
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Това правителство трябва да бъде свалено възможно най-бързо

Костадин Костадинов, водач на партията " Възраждане ", изрази остро неодобрение от дейностите на българското държавно управление във връзка с двама българи, които се намират в гръцки затвор и са застрашени от екстрадиция в Съединени американски щати.

В обява във Фейсбук Костадинов написа, че единият българин стои към този момент цяла година в гръцки затвор, без да е упрекнат даже. Той е задържан по искане на американски прокурор, който има вяра, че е отговорен за нещо.

" Българската страна към този момент една година не си мърда пръста за този човек ", написа Костадинов. " Същевременно при визитата си в Израел министърът на външните работи Теодора Генчовска изрази дълбока угриженост за двама заложници на Хамас, които били от български генезис. "

Костадинов показва, че двамата заложници са израелци, чиито прабаби и прадядовци са били български евреи, емигрирали от България. Според него това значи, че те били от български генезис, въпреки че не са българи и от генерации нямат нито българско поданство, нито връзка с България.

" Съчувствам на заложниците, само че на първо място съчувствам на моите сънародници ", написа Костадинов. " А за тях моето държавно управление несъмнено не мисли. "

Костадинов приключва обявата си с апели за събаряне на държавното управление и за изпращане на настоящите му функционери в пандиза.

Публикацията на Костадинов провокира бурни реакции в обществените мрежи. Поддръжниците му го поддържаха в неговата позиция, като показаха, че държавното управление не се грижи задоволително за своите жители. Критиците му обаче го упрекнаха в популизъм и в това, че употребява случая за политически цели.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР