Костадин Ангелов съобщи, че вече е внесен доклад от главния

...
Костадин Ангелов съобщи, че вече е внесен доклад от главния
Коментари Харесай

Епидемиологичната обстановка се удължава с месец - мерките по правилото на Мечо Пух

Костадин Ангелов заяви, че към този момент е импортиран отчет от основния здравен контрольор Ангел Кунчев епидемиологичната конюнктура да бъде удължена с един месец - до края на месец май . " Смятам, че би трябвало да се удължи епидемиологичната конюнктура с един месец, като оставяме опцията идващите след нас да решат ", изясни Ангелов.

Мерките ще се разискват, би трябвало деликатно да се отпускат и да се наблюдават, индикаторите на 12 часа , както и да се проучва в елементи, изясни още министърът.

Ангелов заяви, че ще се разиска дали ще има ограничения за Цветница и Великден в страната, те ще бъдат обявени до края на тази седмица .

Също тази седмица ще се разиска и дали да има ограничения, ориентирани към туристите при влизане в страната - по какъв начин да става това - с антигенен тест, с PCR или със документ и вероятно преболедували последните 6 месеца . Заболеваемостта и цветната карта се наблюдават от Министерство на здравеопазването на база 600 на 100 000 души , а на Националния център по паразитни заболявания скалата е съгласно 120 на 100 000.

" Правилото за заболяваемостта и ограниченията е на Мечо Пух - " Колкото повече надолу - толкоз повече. Колкото по-ниска заболеваемост, толкоз по-добре ", сподели министър Ангелов. Така, по думите му, колоните ставали от черни - жълти и зелени .

Министърът на опазването на здравето не отговори ясно дали това е последният брифинг на НОЩ - " Ние сме лекари до гроб, а политиците и началници те са до време. Дали ще продължим да даваме тези брифинги, зависи от решенията, взети от Народно събрание или президента. Това, което ние би трябвало да вършим, е да осъществим нашите задължения към българите до тогава, докато би трябвало ", разяснява Ангелов.

Ангелов изясни, че с проф. Александър Симидчиев ще има среща в Комисията по опазване на здравето , където ще се дискутират въпросите, свързани с пандемията.

" Много се приказва, доста хрумвания хвърчат във въздуха - от специалисти и политици, в нашето поле няма място за политика . Третата вълна ще отмине, вирусът ще остане и зависи какви решения и какъв брой бързо ще се вземат, ние сме показвали, че можем да вземаме бързи решения в сложни моменти, в последна сметка успяхме да оправим с трите талази ... Протягаме ръка към всички, опазването на здравето няма цвят, всички имаме алена кръв... (а не синя, бел.ред.). Всеки един на тази маса не си е видял фамилията повече от година ", проучва Ангелов.

По думите му, обаче " мирише на избори и стартира идната предизборна акция преди да е свършила миналата ".

Костадин Ангелов изясни, че на никой от представителите на НОЩ сега не е предлаган пост в идващ щаб.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР