Косовският премиер Албин Курти заяви, че Прищина не иска конфликт,

...
Косовският премиер Албин Курти заяви, че Прищина не иска конфликт,
Коментари Харесай

Курти: Косово не иска конфликт, но ще отговори със сила на сръбската агресия

Косовският министър председател Албин Курти съобщи, че Прищина не желае спор, само че ще отговори на " експанзията " с цялата мощ, с която разполага. Така той реагира на изказването на сръбския президент Александър Вучич, че Сърбия ще изиска от КФОР да разположи свои военни и полицейски сили в Косово. Според Курти всяко неосъждане от Европейски Съюз и Съединени американски щати на " дирижираното принуждение " ще " подтикне формален Белград да предизвиква в допълнение дестабилизацията ".

Премиерът е на мнение, че Сърбия от няколко дни " заплашва Косово с експанзия " и приканва за връщане на сръбската войска в Косово.

" Те желаят двойно връщане към предишното. Първо - връщане към времето на Милошевич и войната. Второ - въпросът за Косово (и Метохия) би трябвало да се върне в Организация на обединените нации и допустимо най-далече от Европейски Съюз. Не желаеме спорове, а мир и напредък, само че ще отговорим на експанзията с всички сили, които имаме, написа Курти във фейсбук.

Той заключи, че косовският министър на вътрешните работи Желял Свечля е в контакт с командващия КФОР и добави, че барикадите на " маскираните нарушители на север " би трябвало да бъдат отстранени неотложно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР