Косовският премиер Албин Курти изненада от пилотската кабина пътниците на

...
Косовският премиер Албин Курти изненада от пилотската кабина пътниците на
Коментари Харесай

Косовският премиер изненада от пилотската кабина първите пътници без визи

Косовският министър председател Албин Курти изненада от пилотската кабина пасажерите на полет от Прищина до Виена в първия ден на визовата либерализация за Косово – 1 януари, заяви вестник „ Бота сот “.

Докато пътуващите се готвеха да потеглят към този момент без визи към Австрия от интернационалното летище „ Адем Яшари “ в Прищина, изненадващо чуха гласа на премиера, вместо капитана на полета.

„ Добър ден на всички! Аз не съм Вашият капитан, а Вашият министър-председател. Най-напред честита Нова година! Днес е първият ден от 2024 година, само че в същото време е и първият ден на пътешестване без визи “ за Косово, сподели Курти от пилотската кабина.

Той прикани жителите да не нарушават разпоредбите на визовата либерализация, които плануват престой от до 90 дни в Шенгенското пространство в границите на шестмесечен интервал от време (180 дни).

На полета за Виена имаше 50 пасажери, спечелили пътешестване в границите на осведомителна акция на косовското държавно управление с попълване на анкета за визовата либерализация.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР