Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието. Тези думи на

...
Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието. Тези думи на
Коментари Харесай

Обрат в живота на Джокович! Започва кампания за президент

" Косово е сърцето на Сърбия, спрете насилието ". Тези думи на Новак Джокович към този момент дни наред провокират бурни реакции и мнения, в това число Олимпийският комитет на Косово прикани Международния олимпийски комитет (МОК) да стартира дисциплинарно произвеждане против Ноле. Вместо да смъкна гарда, именитият тенисист съобщи, че не се отхвърля от думите си, тъй като „ е наследник на човек, роден в Косово ”.

Защо Ноле прави политически изявления и какво цели? Въпросът вълнува освен Сърбия и Балканите, само че оказа се и цяла Европа.
-->
Британският вестник " Индипендънт " даде своето пояснение за това. В днешния си брой вестникът показва повода:

„ Никой не харесва Джокович или най-малко множеството почитатели на тениса. Той го знае и повярвайте ми, че не го тормози. С дейностите си той се обръща към обществеността в страната си, не се интересува кой и какво приказва отвън Сърбия. Той към този момент стартира акцията си за президент и в случай че се кандидатира, е ясно, че съперникът няма късмет. Според нас той е бъдещият президент на Сърбия. След всичко, което сподели и написа за Косово, е повече от ясно какво желае да прави, откакто завърши с тениса. За разлика от татко си Сърджан, който е корав националист, Новак е доста по-фин и знае какво прави “, се споделя в разбора на английския вестник.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР