Космическият център Мохамед Бин Рашид (MBRSC) на Обединените арабски емирства

...
Космическият център Мохамед Бин Рашид (MBRSC) на Обединените арабски емирства
Коментари Харесай

ОАЕ ще изстрелят в Космоса първия си спътник с помощта на руска ракета

Космическият център " Мохамед Бин Рашид " (MBRSC) на Обединените арабски емирства (ОАЕ) ще изстреля изкусвен сателит в Космоса от съветския космодрум " Източен " благодарение на ракета притежател " Съюз-2 ". Това оповестиха от пресслужбата на държавното управление на Дубай, написа ТАСС.

" На 27 юни в 15,34 часа (часово време в ОАЕ) MBRSC ще започва първата си задача PHI-Demo от съветския космодрум " Източен ", употребявайки ракета притежател " Съюз-2 ", в границите на " Инициативата за разполагане на потребен товар ", се споделя в изказването.

Отбеляза се, че това е взаимна самодейност на MBRSC и Управлението на Организация на обединените нации по въпросите на галактическото пространство (UNOOSA), която е ориентирана към даване на достъп до Космоса и създаване на нови галактически технологии.
 Китай изстреля 3 спътника на Земята - какво е предназначението им
Китай изстреля 3 спътника на Земята - какво е предназначението им

Изстрелването е осъществено от космодрума в Северозападна Индия

По данни на емиратската новинарска организация WAM, изкуственият сателит включва информационно устройство IoT, създадено от локалния стартъп OQ Technology в границите на самодейността Space Ventures на Космическия център " Мохамед Бин Рашид ".

Устройството ще разреши запазване и препращане на данни, събрани от свързани с интернет устройства, ситуирани в отдалечени региони, както и такива, употребявани в разнообразни промишлености и самостоятелни транспортни средства, употребявайки 5G мобилна връзка. Спътникъг има и вградена подсистема за задвижване, която употребява вода като главно гориво. Разработен е от английската компания SteamJet.
 Страните в света с най-вече непознати вложения в нови планове
Страните в света с най-вече непознати вложения в нови планове

А в кои страни има максимален спад на непознатите вложения за предходната година
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР