Космическият телескоп Джеймс Уеб продължава да помага на учените да

...
Космическият телескоп Джеймс Уеб продължава да помага на учените да
Коментари Харесай

Джеймс Уеб откри още по-стари галактики

Космическият телескоп " Джеймс Уеб " продължава да оказва помощ на учените да вършат все по-интересни открития. Екип от асторономи от няколко университета в Съединени американски щати, Австралия, Дания и Испания са употребявали телескопа, с цел да открият най-старите до момента галактики, оповестява сп. Nature, представено от CNET.

" Обектите са доста по-големи, в сравнение с някой е очаквал. Мислехме, че ще открием единствено дребни, млади галактики по това време, само че откриваме галактики, които са развити колкото нашата и то по време, за което се смяташе, че е зората на Вселената ", разяснява Джоел Леджа, от екипа.

Откритите галактики са на към 13 милиарда години. Това значи, че са били изцяло развити 500 млн. до 700 млн. години след Големия гърмеж. " Откритието, че образуването на великански галактики е почнало доста рано в живота на Вселената прекатурва доста от нещата, които мнозина смятахме, че са към този момент пределно ясни на науката. Неофициално назоваваме тези обекти " чупещи Вселената " и оправдават името си ", добавя Леджа.

Галактиките са толкоз огромни, че съгласно 99% от моделите на ранната Вселена, са невъзможни. Математиката не може да изясни от кое място има толкоз доста маса толкоз малко време след Големия гърмеж. Именно по тази причина учените в началото помислили, че става дума за неточност, " която просто ще изправим и ще продължим с животите си, само че към момента не откриваме неточност, макар че се опитваме ".

Галактиките се виждат като дребни точки, защото са доста надалеч. На доктрина към момента е допустимо това да други обекти, в това число галактики, които са се офомили по-късно. Засега обаче няма съответни данни, които да сочат в тази посока.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР