Космическият апарат „Вояджър 2“ е имал технически проблем преди няколко

...
Космическият апарат „Вояджър 2“ е имал технически проблем преди няколко
Коментари Харесай

Сондата с Дельо Хайдутин претърпя авария

Космическият уред „ Вояджър 2 “ е имал механически проблем преди няколко дни, само че към този момент се възвръща и скоро ще възобнови научната си активност, заяви организация Юнайтед прес интеренешънъл, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Вояджър 2 “ не е направил плануваното завъртане на 360 градуса на 25 януари. Тази маневра калибрира инструмента за магнитното поле. Заради неизпълнението й са се задействали няколко софтуерни стратегии, които употребяват доста сила. Това е претрупало енергийната система на сондата.

"Вояджър 2 " изпрати данни от междузвездното пространство

Софтуерът на "Вояджър 2 " е очакван да се оправя с сходни проблеми и защитната система е изключила научните принадлежности, с цел да пести сила. Инженерите към този момент са изключили една от високоенергийните стратегии и работят по включване на научните принадлежности.

Миналата есен експертите потвърдиха, че "Вояджър 2 " е минал през водородната стена на края на Слънчевата система и към този момент лети в междузвездно пространство. При последните калкулации сондата беше на 119,7 астрономически единици от Слънцето.

Предшественикът на „ Вояджър 2 “ – „ Вояджър 1 “ мина в междузвездното пространство през 2012 година И двете сонди са изстреляни през 1977 година

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР