Космическият апарат Вояджър 1 на НАСА е получил компютърна неизправност,

...
Космическият апарат Вояджър 1 на НАСА е получил компютърна неизправност,
Коментари Харесай

Космическата сонда Вояджър 1 изгуби връзка със Земята

Космическият уред " Вояджър 1 " на НАСА е получил компютърна нередовност, която е довела до срив в връзката сред 46-годишната сонда и екипа на Земята. В момента инженерите се пробват да разрешат казуса.

" Вояджър 1 " е най-отдалеченият галактически уред от Земята на към 15 милиарда благи (24 милиарда километра), до момента в който неговият близнак " Вояджър 2 " е минал повече от 12 милиарда благи (20 милиарда километра) от нашата планета. Той проучва неразучена галактическа територия във външните елементи на Слънчевата система.

И двата апарата се намират в междузвездното пространство и са единствените галактически апарати, които в миналото са работили отвън хелиосферата - район от магнитни полета и частици на Слънцето, който се простира надалеч оттатък орбитата на Плутон.

Първоначално проектирани да работят пет години, сондите " Вояджър " са двата най-дълго работещи галактически апарата в историята. Изключително дългият им живот значи, че са дали спомагателни сведения за нашата Слънчева система и оттатък нея. Преди десетилетия реализираха предварителните си цели да прелетят около Юпитер, Сатурн, Уран и Нептун, съобщи Нова телевизия.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР