Космическият апарат на НАСА Юнона е известен с прекрасните си

...
Космическият апарат на НАСА Юнона е известен с прекрасните си
Коментари Харесай

Чуйте как звучи спътник на Юпитер

Космическият уред на НАСА " Юнона " е прочут с прелестните си фотоси на Юпитер, само че този път е съумял да запише тон от прекосяването си около Ганимед, сателит на планетата колос.

Звукът не се популяризира в Космоса, само че има магнитно поле, сигналите от което може да се преобразуват в тон. В късото аудио от Юнона можете да чуете странни и неповторими галактически звуци, основани въз основа на данните, събрани от уреда Juno Waves. Неговата задача е да мери напрегнатостта на магнитното поле на Юпитер – неговата магнитосфера.

Тези данни разрешават да се разбере по какъв начин магнитосферата взаимодейства с газовете в атмосферата на планетата колос. Juno Waves е събрал данни от електрическите и магнитните талази по време на прелитането си около Ганимед, които след това били преобразувани в сигнали от звуковия диапазон.

„ Този саундтрак е задоволително див, с цел да се почувствате по този начин, като че ли сте на борда на " Юнона ", до момента в който плава около Ганимед за първи път от повече от две десетилетия - споделя основният откривател от плана " Юнона " Скот Болтън. - Ако слушате деликатно, можете да чуете внезапната смяна към по-високи честоти към средата на записа, което съставлява влизане в друга област в магнитосферата на Ганимед. "

Данните са били събрани по време на последното прехвръкване на " Юнона " около Ганимед през юни 2021 година Тогава апаратът минал на към 1000 километра от спътника на газовия колос. Ганимед е затрупан главно от ледове и се явява най-големият сателит на планета в Слънчевата система, както и единствената луна с магнитно поле.

Смята се, че под ледената му обвивка се намира океан със солена вода, което го прави перспективен обект за търсене на извънземен живот. Изследователите към момента работят над данните, получени по време на прелитането на галактическия уред около Ганимед и възнамеряват да проведат разбор, с цел да схванат повече за електрическите и магнитните полета към Юпитер и неговия сателит.



Още от КОСМОС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР