Космическите отпадъци са една от подценяваните заплахи за околната среда.

...
Космическите отпадъци са една от подценяваните заплахи за околната среда.
Коментари Харесай

Заплаха от космическите отпадъци

Космическите боклуци са една от подценяваните закани за околната среда. В орбита към Земята се носят неизползвани и никому ненужни парчета метал, части от спътници и всевъзможни други парчета от предмети, основани и изпратени там от индивида. Известни са като галактически боклуци. Специалистите са пресметнали, че тежестта им надвишава 8000 тона.

Александър Соусек, Европейска галактическа организация: Най-важното нещо е да насочим вниманието към обстоятелството, че това съставлява проблем. Ако не действаме през днешния ден, нашите деца, децата на нашите деца и бъдещите генерации ще имат проблеми при летенето в космоса. Дори ние самите ще имаме проблеми. Това би могло до докара до затруднения за живота на земята, в случай че софтуерната инфраструктура в космоса излезе от строя поради провали, нанесени от части метал.
Европейската галактическа организация провежда конференция в немския град Дармщад, на която специалисти разискаха пътища за решение на казуса. В основата му е това, че към този момент доста народи изпращат спътник в орбита, само че към момента няма ясно дефинирани правила за " трафика " в орбита.

В края на 2017 година беше открито, че в орбита летят 19 894 парчета боклуци, а общото им тегло надвишава това на Айфеловата кула. За да помогне за решаването на казуса с почистването на околоземното пространство, Европейската галактическа организация разгласява отчет с цялата нужна информация по въпроса, за хора от всички сфери - политици и водачи, дизайнери, производители, бизнесмени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР