Кошмарните събития със звездата Кристиан Ериксен, които белязаха Евро 2020

...
Кошмарните събития със звездата Кристиан Ериксен, които белязаха Евро 2020
Коментари Харесай

Кои са героите, спасили живота на Ериксън

Кошмарните събития със звездата Кристиан Ериксен, които белязаха Евро 2020 и дуела на Дания против Финландия (0:1), имат своите герои. Това са капитанът на " аления динамит " Симон Кяер, съдията Антъни Тейлър и лекарският екип на Дания.

Ериксен падна на терена по време на дуела и над 10 минути медицински екип се бори за живота му. Оказа се, че е получил инфаркт. Футболистът към този момент е в болница и в положително положение.

Един от хората, на които Ериксен дължи живота си, е капитанът на Дания Симон Кяер. Той не загуби хладнокръвие, подсигури врата на Кристиан Ериксен и предприе първични медицински дейности за спасяването на живота му, до момента в който експертите стигнат до футболиста.

Малко по-късно Симон Кяер и вратарят на Лестър Каспер Шмайхел бяха видяни да утешават брачната половинка на Ериксен - Сабрина.

Важна за спасяването на живота на датската звезда се оказва и бързата реакция на съдията Антъни Тейлър. Секунди бяха нужни на рефера от Англия да призове медицинския екип. Бързата му реакция не остана незабелязана и той получи доста похвали за дейностите си.

Лекарят на датския народен тим и екипа му, бяха в хората, които се пребориха за живота на Ериксен. Мортен Бьосен разкри детайлностите за случилото се на терена.  " Аз самият не го видях по какъв начин пада. Но когато отидох, беше много ясно, че той е в безсъзнание. Когато стигнах до него, той беше на една страна. Дишаше и усещах пулса му, само че ненадейно това се промени и както всички видяха, започнахме да му вършим масаж, с цел да му окажем кардио-пулмонарна първа помощ ", сподели лекар Бьосен. 

" Но помощта пристигна в действителност доста бързо от медицинския екип и останалата част от личния състав, хората от колата за спешна помощ. И с тяхното съдействие направихме това, което трябваше да създадем. Успяхме да върнем Кристиан. Той приказва с мен, преди да бъде откаран в болничното заведение за повече разбори. Аз персонално бях малко по-спокоен, когато го качихме на носилката ", приключи докторът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР