Кошмарна прогноза за икономиката у нас направиха социолозите от Тренд.

...
Кошмарна прогноза за икономиката у нас направиха социолозите от Тренд.
Коментари Харесай

Кошмарна прогноза за икономиката у нас. Голямото потъване

Кошмарна прогноза за стопанската система у нас направиха социолозите от „ Тренд ”. Повече от половината българи – 55%, чакат в идната година икономическото състояние в страната да се утежни, сочат данни от личното изследване на организацията. 29% са неутрални. 11 на 100 имат вяра, че в идната година стопанската система ни ще се усъвършенства.

Процентът на отрицателно настроените внезапно се повишава през февруари, когато започва и войната в Украйна.
-->
„ Много видно от февруари, съпоставяне с обратно във времето, делът на хората, които имат отрицателна оценка за това, което ни чака и в идната една година, и за тях персонално, за отношението към страната като цяло, заема доста огромни дялове “, изясни социологът от „ Тренд “ Евелина Славкова.

Едва 9% от обществото е на мнение, че в идната година виждат позитивни вероятности при тях в това отношение.

На въпроса „ Кой е най-големият проблем пред България сега “ 40% от запитаните са дали отговор, че това са високите цени и инфлацията, 19% - енергийната рецесия, 11% - бедността, по 9% дефинират, че най-големият проблем е ниското възнаграждение и корупцията.

78% от интервюираните се тормозят по какъв начин ще се оправят с финансите си през идната година, а 56 на 100 са декларирали, че ще пазарят по-малко хранителни артикули.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР