Кошмарите робот-прокурор, робот-съдия, робот-съдебен заседател, робот-палач и т.н. предстоят… Адвокат

...
Кошмарите робот-прокурор, робот-съдия, робот-съдебен заседател, робот-палач и т.н. предстоят… Адвокат
Коментари Харесай

Първият в света „адвокат-робот“ ще защитава клиенти в съда

 Кошмарите робот-прокурор, робот-съдия, робот-съдебен заседател, робот-палач и така нататък предстоят…

Адвокат с изкуствен интелект (ИИ) е на път да влезе в историята като първият ИИ, който пази клиент в съда

Първият в света „ юрист-робот “ – ботът ще подсказва на ответника по време на чуването по какъв начин най-добре да аргументира позицията си против санкция за превишена скорост.

Създаден от компанията DoNotPay, чатботът ще се свърже с мобилен телефон и ще дава подсказки посредством слушалки на респондента, който ще споделя единствено това, което му подсказва ИИ.

Знаковият случай е предопределен като тест за услугите на DoNotPay и те ще платят всички наложени санкции, в случай че ИИ не успее да завоюва делото за ответника.

Въпреки че това може да наподобява като бъдещето на правосъдните съвещания, има една измама – мобилните телефони и слушалките нормално са неразрешени в правосъдните зали. Въпреки това, съгласно създателя на компанията, Джошуа Браудър, чуването ще се организира на място, което третира слушалките като „ слухови апарати “, което разрешава потреблението на ИИ.

„ Технически е в границите на разпоредбите, само че не мисля, че е в духа на разпоредбите “, споделя Браудър пред New Scientist.

DoNotPay започва през 2015 година като чатбот, предопределен да помогне на потребителите да избегнат заплащането на санкции и забавени заплащания, и от този момент мина към изкуствен интелект след софтуерен пробив.

Преди това е бил употребен, с цел да помогне на клиент да се отърве от банкова такса от $16, употребявайки единствено чатбот с изкуствен интелект, съгласно New Scientist, само че в този момент компанията споделя, че е помогнала с 3 милиона случая в Обединеното кралство и Съединени американски щати. Това ще бъде първият път, когато изкуствен интелект ще стане юрист в правосъдната зала.

През октомври 2022 година ИИ влезе в историята, като беше първият, който даде показания в Камарата на лордовете.

Говорейки за въздействието на ИИ върху изкуството, Ai-Da даде своите визии за това по какъв начин законите за авторското право и креативните лицензи би трябвало да се преглеждат по отношение на появяването на ИИ в доста разнообразни състезания за изкуство.

Изглежда, че за един къс интервал ИИ бързо си проправи път в правораздаването в разнообразни функции и това, по всичко проличава, ще бъде единствено началото.

Очакваме такива кошмари кати робот-прокурор, робот-съдия, робот-съдебен заседател, робот-палач и така нататък

 


Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР