Кошмарен полет и аварийно кацане на Летище София в неделя

...
Кошмарен полет и аварийно кацане на Летище София в неделя
Коментари Харесай

Пътник от авариралия самолет пред bTV: Няма да забравя репликата "Пригответе се за удар!


Кошмарен полет и спешно кацане на Летище София в неделя вечер. Това претърпяха 95 пасажери в аероплан на Турските авиолинии.

На 6 февруари аероплан на тусрките авиолинии е трябвало да излети в 9:15 ч. локално време. Това обаче по този начин и не се случва. Пътниците престояват към два часа в самолета, обяснено им, че отстраняват техническа нередовност. По роман на пасажерите, един от пасажерите моли екипажа да слезе. Другите изчкават отсраняването на повредата и машината да излети, и стартират няколко безкрайни минути смут.

„ Последната имитация в никакъв случай няма да я не помни, беше „ brace for impact “, което значи

пригответе се за удар “,така едвам почнало приключва пътуването на Крум Атанасов, който потегля за Мексико през Истанбул. По време на премахване на техническия проблем на пасажерите е обяснено, че той не касае по никакъв метод сигурността на полета. Самолетът излетява, само че не за дълго.

„ Самолетът излетя, бях си присъединил да виждам филм в този миг и усетих по какъв начин ми стана неприятно и замаяно, изпотих се, все едно, че имах 40 градуса температура. Имаше непрекъсната турболенция, бях на мястото тъкмо до прозореца “, разаказа той пред bTV.

Макар пасажерите да не чуват, че капитанът в кабината моли кулата за помощ, схващат, че се случва нещо неправилно.

„ Стюардесата начело стартира да приказва супер бързо с доста уплашен глас на турски език. Ти в този миг не знаеш какво ти се случва, по никакъв метод не можеш да го асимилираш. Първо схващаш, че се случва доста скоро, може би в някакви секунди и второ, аз имам много полети в живота си, чувал съм „ prepare to hard landing “, което е пригответе се за твърдо кацане, само че „ prepare to impact “ съм чувал единствено по филмите и нормално по-късно следва удар “, прибавя той.

Пилотът рапортува до кулата, че има усложнение в ръководството на самолета и желае да поддържа избрана височина, с цел да напарви инспекции. От своя страна РВД вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат кулоар за аварйно кацане.

„ По протокол са подхванати всички дейности да му се обезпечи най-благоприятната и къса траектория, тъй че да се върне и да кацне на Летище София, което е било и желанието на водача. Единствено водачът носи отговорност за осъществяване на полета и за решения, когато има даден проблем, както и какво би трябвало да се извърши “, споделя Георги Пеев от РВД.

Пътуващият в ужасяващия полет Крум Атанасов споделя, че хората са били застинали.

„ Едно момиче от нашата група стартира да тананика някаква ария, а стюардите откъм гърба започнах да се молят на Аллах “, прибавя той.

Авиационният публицист и професионален водач Александър Богоявленски изяснява обаче, че това е общоприет език и не постоянно се касае до дословен удар на самолета. Изключва тезата за пилотска немарливост.

„ Командата от британски звучи безусловно „ brace for impact “, това може да се преведе по доста способи и да се интерпретира по доста повече, само че най-условно тя е тъкмо тази част от тази подготовка на кабината за спешна обстановка, в случай че се свърши по-твърдо кацане или някакъв проблем по захода и кацането да бъдат избегнати всевъзможни пострадвания на пасажерите в кабината “, декларира той.

Опитите ни да се свържем за коментар с компанията, притежател на самолета, към този момент са несполучливи. Крум се отхвърля от почиваката си и ще търси правата за този полет в съда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР