Корупционните схеми са безкрайниОказва се, че корумпираният катаджия Ален Миалков

...
Корупционните схеми са безкрайниОказва се, че корумпираният катаджия Ален Миалков
Коментари Харесай

Корумпираният катаджия Ален Миалков е ощетил държавата с милиони левове

Корупционните схеми са безкрайни

Оказва се, че корумпираният катаджия Ален Миалков е основното настоящо лице в престъпна скица за узаконяване на крадени лимузини от Европа, продавани у нас от автомафията.

И в случай че това ви се коства скандално, то още по-скандалното е, че измежду клиентите на незаконната задруга, са освен видни представители на ъндърграунда, а и политици.

До момента през незаконната скица с унищожаване на GPS устройствата за следене и пренабиване на рамата, са минали най-малко 500 първокласни автомобила.
В шашмата, която към този момент е обект на следствие, главатар е началникът на бранш Регистрации в КАТ – гл. контрольор Ален Миалков.
Той е този, който урежда най-важната част от схемата – регистрацията на крадените коли.

Схемата работи по следния метод – подставени лица взимат от Европа лъскави коли на лизинг, с които се прибират у нас на ход.
Тук колите биват скрити в гаражи, в които им биват отстранени GPS устройствата, внедрени от производителя като отбрана против кражба. След като минат 5 месеца, в които не се заплащат вноските по автомобила, той бива разгласен за откраднат в съответната страна. В резултат на това, автомобилът бива вкаран в системата на Интерпол за търсене по номер и рама.

Именно тук идва и ролята на Ален Миалков, който урежда апашите с нови документи и пренабит номер на рамата. Така крадените коли биват регистрирани в КАТ, несъмнено не без помощта на Миалков. За тази помощ, той прибирал суха пара в джоба си в размер на 5 хиляди евро. Предвид обстоятелството, че досега записаните по тази скица коли са най-малко 500, това идва да рече, че служителят на реда е прибрал най-малко 2.5 млн. евро досега.

Именно с такива първокласни возила движат у нас мутри и политици. За проводника на корпуцията в КАТ към този момент се знае, че има редица далавери зад тила си и към този момент е обект на обширно следствие. По всяка възможност ще бъде изправен и пред Темида. Дали ще бъде наказан обаче, това е различен въпрос, поради, че крупните суми много се услаждат и на съдиите.

По времето на Рашков стана ясно, че Миалов предложил по 10 бона месечно на шефа на „ Пътна полиция “ – комисар Тенчо Тенев. Разбира се това се случвало посредством медиатор, като за задачата употребявали аптекар в Асеновград.

Вероятно си спомняте, че през месец май предходната година, Тенев бе задържан по скърпен донос. Запознати настояват, че гарант на офанзивата против него, е точно Миалков, защото Тенев отказал мръсните пари.

Миалков атакувал комисаря посредством разлепяне на плакати, малко преди Тенев да разгласи обществено какви безобразия са вършени в столичната дирекция през последните години.
Запознати издават, че при предходното управление Ален Миалков се чувствал безусловно недостижим.

При встъпването на Тенев като началник през октомври 2021 година, Миалков се опитал да го приобщи към незаконната скица, предлагайки му посредством медиатор месечен бонус в размер на 10 бона при положение, че бъде оставен на длъжността му шеф на регистрациите.

При последвалите инспекции на отдел Регистрации в КАТ единствено за последните две години, излезли нескрито няколко нагли далавери.

Ето по какъв начин работили измамниците:

СХЕМА №1
Миалков и бандата му пререгистрирали към 200 камиона като профилирани коли. Врътката тук е, че до момента в който за влекач годишната застраховка е в размер на 4 900 лв., то за профилиран автомобил, тя е сред 900 и 1500 лева Предвид, че единствено от една такава пререгистрация бюджетът бива ощетен с към 3 000 лева, то сами можете да си извършите сметката, че при 200 случая, ощетяването е в размер на над половин милион.

Да не пропущаме и фактът, че пътният налог за профилирани коли е в пъти по-малък от този на влекачите. За камион той е сред 500 и 1 500 лева, до момента в който за профилираните коли е сред 60 и 300 лева В някои от случаите даже се икономисва от винетка.

СХЕМА №2
Скъпи коли от провинцията, които съгласно застрахователя са „ тотал вреда “, били регистрирани още веднъж и пускани в придвижване макар, че съгласно закона претърпелите тотална вреда коли и надлежно изплатената за това сума от застрахователното сдружение, биват бракувани. Сами се досещате, че в този случай автомобилът няма по какъв начин да бъде върнат на пътя. Оказва се обаче, че светещите в алено коли в системата на КАТ като бракувани, са били регистрирани от Миалков и сие в прорез със закона.

СХЕМА №3
Служители на Центъра за обработка на нарушаванията към „ Пътна полиция “ употребявали профилите си в системата, с цел да трансферират в директория „ платени “ фотосите от камерите на пътя, за които се дължи санкция. Така са били изчистени към 1000 клипа за превишена скорост като са оповестени за негодни за налагане на глоба или пък са преместени в директория „ платени “.
От тази спекулация държавният бюджет е ощетен с нови 500 000 лв..
Пред медиите Тенев обясни, че в бранша работят към 50 индивида и външен човек няма достъп до тях или компютрите, на които се прави обработката на клиповете.

СХЕМА №4
Според следващата незаконна скица се икономисва отнемането на книжките на водачи, движили се с над 50 км./ч. над ограничаването в обитаеми места.

СХЕМА №5
Тази машинация е доста остаряла – става въпрос за издаване на подправени шофьорски книжки. Врътката стартира още на зазоряване – в 5 ч. сутринта, когато Миалков влиза в празния офис и издавал менте документите. За тази услуга му били възнаграждение сред 3000 лв. и 3000 евро.
Източник: Уикенд

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР