Корпоративна Америка има планина от пари в брой в сметката

...
Корпоративна Америка има планина от пари в брой в сметката
Коментари Харесай

Американските компании държат в кеш $2,4 трилиона. И не знаят какво да ги правят

Корпоративна Америка има планина от пари в брой в сметката си и въпросът в каква посока ще ги вложи.

Нефинансовите компании в стопанска система номер 1 в света имат ликвидни активи, в това число валута, задгранични депозити и скъпи бумаги, достигащи рекордните 2,4 трилиона $. Това демонстрират данните на Федералния запас към края на третото тримесечие.

Според създателят на Bloomberg Софи Коронело фирмите в Съединени американски щати освен разполагат с толкоз доста средства, само че и те ще бъдат облагодетелствани в допълнение от намаляването на корпоративния налог до 20%, в случай че смяната бъде утвърдена от Конгреса.
" Те могат да употребяват парите за вложения, за наемане на чиновници, за придобивания, изкупувания на акции, дивиденти или просто ще ги натрупат ", сяма Коронело.

Що се отнася до обособените корпорации, рекордьор е софтуерният колос Apple, който към края на 2016 година регистрира над 240 милиарда $ в кеш, а през тази сумата евентуално ще надвиши равнището от 250 милиарда $.

Като цяло близо половината от тези 2,4 трилиона $ са в ръцете на водачите в ИТ бранша. Десетте най-големи компании в промишлеността имат 1,1 трилиона $ свободен капитал. И тези пари биха им били задоволителни да изкупят топ 16 на производителите в автомобилната сфера, които имат обща стойност от 978 милиарда $. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР