Коронавирусът постави света в несигурност и постоянните новини за пандемията

...
Коронавирусът постави света в несигурност и постоянните новини за пандемията
Коментари Харесай

В разгара на епидемията и паниката покрай нея: Как да предпазим психиката си?

Коронавирусът сложи света в неустановеност и непрекъснатите вести за пандемията могат да дойдат допълнително на някои хора. Това оказва своето въздействие върху психологичното здраве, изключително при тези, които към този момент живеят със положения като тревога и обсесивно-компулсивно разстройство. 

Както изяснява Ники Лидбеттер от Antack UK, страхът от това, нещо да излезе отвън надзор и да не може да се толерира сигурността, са общи характерности на доста тревожни разстройства. Така че е разбираемо, че доста хора с предшестващо безпокойствие сега са изправени пред провокации с душeвността си.

" Притесненията от неизвестното и чакането нещо да се случи, провокират доста тревоги ", съгласява се Роси Уетерли, представител на благотворителната организация за психологично здраве Mind.

Как да защитим психологичното си здраве?

Внимавайте какво четете

Четенето на доста вести за ковид докара до паник офанзиви, изключително при хора, които са с открити тревожни разстройства. Най-добрият метод в този случай да се предпазите е да ограничете времето, което прекарвате в четене или гледане на неща, които ви карат да се чувствате по-зле.  Има доста дезинформация, която се върти в близост - бъдете осведомени, като се придържате към надеждни източници на информация, поучава изданието.

Почивайте от обществените мрежи

24-годишната Алисън от Манчестър е обезпокоена за здравето си и усеща, че непрекъснато би трябвало да бъде осведомена и да следва тематиката. Но в това време тя знае, че обществените мрежи могат да бъдат причина за неприятното ù психично положение.

" Преди месец щраках върху хаштаговете и четях всички тези непроверени конспирации, което ме разтревожи, докара ме до безнадежност и непрекъснат рев ", споделя тя.

Сега тя внимава в кои обществени мрежи влиза и заобикаля да кликва върху хаштаговете с ковид. Освен това се пробва интензивно да прекарва време надалеч от обществените мрежи и телевизия като вместо това чете книги.

Заглушаване на основни думи, свързани с ковид

Заглушете хаштаговете и известията от групи, свързани с ковид, в случай че ги намерите за прекомерно отрицателно въздействащи.

Мийте ръцете си, само че не прекалено

Тъй като една от наложителните ограничения за предварителна защита на разпространяването на болестта е миенето на ръце, се следи повишаване на случаите на обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) в международен мащаб. Миенето на ръце може да се трансформира в сериозен проблем за душeвността, когато прерасне в обсесия или компулсия.

За Лили Бейли, създател на книгата " Защото сме неприятни ", обвързвана с живота с OCD, страхът от заразяване е един от аспектите на нейното обсесивно натрапчиво разстройство. Тя споделя, че препоръките по отношение на измиването на ръцете могат да бъдат отключващ спусък за хората, които са се възстановили от сходен вид разстройство. Самата тя е страдала от сходен проблем в предишното.

" Наистина е мъчно, тъй като в този момент би трябвало да извърша някои от държанията, които избягвах ", споделя Бейли. " Придържам се към препоръките в действителност строго, само че е мъчно, като се има поради, че за мен сапунът и дезинфекцията са били нещо сравнимо с пристрастяването ".

Поддържайте контакти с хората

Сега е подобаващия миг да се уверите, че имате верните телефонни номера и имейл адреси на хората, които ви интересуват. Можете умерено да прекарате част от времето си, с цел да се свържете с хората, за които не ви е достигнало време в забързаното всекидневие.

Ако пък решите да се самоизолирате, търсете баланс сред рутина и разнообразието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР