Коронавирусът има и някои неочаквани последствия. Значителното намаляване на самолетните

...
Коронавирусът има и някои неочаквани последствия. Значителното намаляване на самолетните
Коментари Харесай

Намаленият въздушен трафик затруднява прогнозите за времето

Коронавирусът има и някои непредвидени последици. Значителното понижаване на самолетните полети поради пандемията от Ковид-19 и надлежно намаляването на атмосферните наблюдения, които се изпращат на центровете за прогнозиране на времето, имат за резултат метеорологичните прогнози да стават по-неточни, споделят учени от метеорологичната работа на гръцката национална обсерватория в Атина, заяви АНА-МПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Наблюденията от самолетите се употребяват, наред с други, като да вземем за пример от спътник, с цел да оказват помощ за оценката на положението на системата Земя - атмосфера при започване на подготовката на прогнозата (начални условия). Броят на въздушните наблюдения, които е получил и е употребявал Европейският център за средносрочни прогнози (ECMWF) сред 3 и 23 март, е намалял с 65 %, а в международен проект това понижение е към 42 %.

Броят на наблюденията и географското им покритие се чака да намалеят още повече в Европа, само че и в целия свят в идващите седмици. Само дребен % данни идват от товарни самолети, които са по-слабо наранени, в сравнение с пътническите полети.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР