Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако

...
Коронавирусът е най-голямата тема за България и света, но ако
Коментари Харесай

Нощният градски транспорт в София спира, градините ще продължат да работят

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Временно се стопира придвижването на нощния градски превоз в София, като мярка против разпространяването на ковид, заяви през днешния ден кмета на столицата Йорданка Фандъкова. Това е поредна мярка, откакто от няколко дни върви стерилизация на транспортните средства, а от през вчерашния ден водачите към този момент не продават билети. Към момента от 16 потвърдено заболели, множеството са живеещи в столицата.

Според Йорданка Фандъкова е редно да бъдат затворени питейни заведения, нощни заведения, фитнес зали, басейни, празненство центрове и танцови зали, само че все още такова решение няма. Кметът на София посочи, че с оповестяването на изключително състояние, евентуално такова решение за цялата страна ще се вземе от националния щаб за битка със болестта.

Детските градини ще продължат да работят както до в този момент. " Ще има засилен надзор на входа с условие за цялостна дисциплинираност от страна на родителите и връщане на деца с признаци на някакво вирусно заболяване ", посочи Фандъкова. Възможно е затваряне на детски заведения, в която няма деца, поради отвращение на родителите да ги изпращат в тях. Спира се посещаемостта на зелени и ски учебни заведения.

Фандъкова разгласи, че през днешния ден е разговаряла с шефовете на държавни и частни лечебни заведения в София, които са декларирали предпочитание да оказват помощ, съгласно опциите си. " Бяха прегледани няколко въпроса. Най-важният, за който знам, че държавното управление работи, е обезпечаването на финансирането на всички отделения и лечебни заведения, които имат грижа за диагностика и лекуване на хора с това заболяване. Най-важната тематика е по какъв начин могат да се поддържат медицинските експерти ", изясни кметът на София.

Днес следва зам.-кметът на София Дончо Барбалов да беседва с личния състав на Втора градска болница, за която има решение да се трансформира в място за приемане на заболели при потребност. Целта е да се чуят какви са техните терзания.

Директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи посочи, че Столична дирекция на вътрешните работи има опция да следи хората под карантина. Според него за момента е имало единствено един сигнал за човек, които не съблюдава ограничаването, само че той не е се удостоверил. Според него при търсене на подпомагане от медицинските управляващи, хората, които би трябвало да се слагат под карантина, се намират в границите на няколко часа.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (411)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР