Коронавирусът дойде и промени света ни, какъвто бяхме свикнали да

...
Коронавирусът дойде и промени света ни, какъвто бяхме свикнали да
Коментари Харесай

Лувърът освободи своите съкровища

Коронавирусът пристигна и промени света ни, какъвто бяхме привикнали да бъде. За някои сфери като изкуството и културата имаше дълги интервали през последната година, в които животът замря. Защото първите места, които затваряха по време на локдаун, и последните, които отваряха, са галериите и музеите.

Един от най-известните музеи по света – в Париж – намира нов път да се свърже с хората. В интернет към този момент е налична виртуална и безвъзмездна разходка из залите на френския музей. В базата данни на уеб страницата на музея collections.louvre.fr са заредени 482 000 експоната и съвсем всички към този момент имат изложение и подробна информация.

Само преди няколко седмици излезе годишното изследване на Art Newspape за посещаемостта на 100-те най-големи музеите и галериите по света. Съвсем предстоящо, то сподели, че през 2020 година броят на посетителите се е намалил със 77%  – от 230 милиона през 2019 година до едвам 54 милиона през миналата година, в резултат на наложеното поради пандемията наложително затваряне в невиждан мащаб.

Макар и в пандемични условия Лувърът остава най-посещаваното място за творби на изкуството и съгласно анализатори това се дължи на желанието на милиони хора да видят шедьовъра на Леонорадо „ ”. И въпреки всичко през последните 12 месеца даже там са  продадени 2,7 милиона билета, вместо 9 милиона, както в нормална година.



С решението си да направи допустимо виртуалното посещаване парижкият прави крачка напред в своята битка в пандемията, макар че концепцията на управлението на музея не е занапред, споделя шефът Жан-Люк Мартинез пред France 24.

„ Това е стъпка, която се приготвя от няколко години за да служи на необятната общност, както и на откривателите. Достъпността е в основата на нашата задача. ”

Всъщност музея е един от модерните във връзка с технологиите и публичността, тъй като от няколко години споделя фотоси на свои полезности и гледки от вътрешността в Инстаграм.
               

Новата база данни е скъпа и с още нещо – тя демонстрира освен изложените в залите експонати, само че и редица други, които са в хранилищата, в това число в новото му съвременно оборудване в Лиеван, Северна Франция.

Виртуалната разходка се предлага на няколко езика – френски, британски, испански и китайски.

 



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР