Коронавирус е несъзнателният опит на човечеството да спаси душата си

...
Коронавирус е несъзнателният опит на човечеството да спаси душата си
Коментари Харесай

Каквито са ни греховете – такива ще са и болестите ни (втора част)

Коронавирус е несъзнателният опит на човечеството да избави душата си от разлагащите я трендове, които я отклоняват от вярата, любовта и нравствеността. 
Какъв е изводът?
Светът се движи под знака на капитализма. Същността на капитализма е поклонението на облагата. Поклонение на Мамона (демон, олицетворяващ благосъстояние, алчността и користолюбието – библ. - бел.прев.) На купищата пари, благоденствие, непоклатимост и удоволствия.
Христос е споделил: не може да се покланяте и на Бог, и на Мамона. За да запазят хората душата си – а значи своето бъдеще и потомството си, би трябвало да се спре устрема към непоклатимост, благоденствие и приятност. 
Тази зараза е единствено началото. Първата лястовичка. После ще има срив в имунните системи, тъй като имунитета и вътрешната витална сила отслабват, когато човек натрупа експанзия и привързаности. Когато имунитетът пада се появяват нови епидемии и пандемии. 
Когато по-голямата част от човечеството стартира да губи вярата си в Бог – а това се случва с днешната цивилизация, когато се изгубва нравствеността, вярата и любовта, тогава се отключва вътрешната настъпателност в огромни мащаби, а това образува и епидемиите, и катаклизмите. Подсъзнанието не влияее единствено на здравето ни, само че и на всички събития, които се случват с нас и към нас.
Греховете в душата ни дефинират какви заболявания и несгоди ще имаме. В нещастието на тази пандемия хората започнаха да се замислят по какъв начин би трябвало да наподобява хармоничното общество и хармоничната страна. Капитализмът умира и това се вижда. Комунизмът също не съумя да стане жизнерадостен. Тези модели са неработещи и нехармонични, тъй като са материалистични. Базират се на постулата, че битието е базисното. 
За да се реализира естетика в обществото, би трябвало да се търсят нематериалните фактори. Защо приказваме единствено за стопанска система, политика, средства за произвеждане? Защото сме привикнали да мислим, че материалното, което ни заобикаля, е действителна мощ. И материалните въздействия дават действителна промяна на околната среда. 
Никой не знае какво е душа. Науката още не е решила дали има душа или няма такова нещо. Ето за какво, когато някой каже, че би трябвало да се следват потребностите на душата, това наподобява наивно. Повечето хора не имат вяра, че в случай че следваме " някаква си безплодна душа " и " някакви си усеща " – целият свят може да се промени. Важността на душата във връзка с материалните аспекти се коства на множеството хора прекомерно дребна. 
Всичко е тъкмо противоположното – това, което назоваваме душа, е нашето подсъзнание или безсъзнателно. Подсъзнанието ни ръководи на 95-97 %. Защо ли? Защото в подсъзнанието ни се съхранява информацията за нашето минало и за нашето бъдеще. Нас ни ръководят дълбинните ни усеща. И в случай че те не са наред, в случай че са с погрешна визия за света, която се разминава с действителния извечно верен модел на света, започваме да имаме доста проблеми. 
За да се реши казуса с оцеляването на човечеството, би трябвало да се реши въпросът с хармонизирането на подсъзнанието. Този пласт, който зависи от държанието ни, от възгледите ни, от визиите ни за света. Ако всичко това е накриво – биваме ръководени от погрешния модел за света и тогава никакъв модел, бил той политически или стопански, не би могъл да ни избави. А ни се коства, че сме умни, далновидни и притежатели на света. Съзнанието мисли, че то ръководи всичко, а на него се падат 2-3 % от битието ни. 
Често един интелигентен, надарен, деятелен човек стартира да получава доста пари, получава въздействие, коства му се, че той ръководи света. Разширява от ден на ден и повече бизнеса си, реализира триумфи във всички каузи, с които се захване. Неусетно в него се образува чувството, че той е доста значим човек, той стартира да усеща превъзходството си над останалите хора. Отстрани наподобява – каква дреболия! Той се държи правилно. Не нарушава наказателния кодекс. Тоест от човешка позиция всичко е прелестно.И внезапно отникъде като че ли, на равно място, стартират да му се случват неприятности и несгоди. Има една съветска сентенция – пристигна ли неволя – отваряй вратата. Какво значи това?
Защо хората са забелязали, че в случай че се случи една неволя, след нея нормално идват и други. Човек може да доближи почтено до своето благоденствие, само че освен това да почне да му се скапва характерът. Ако цялата сила е ориентирана към достигането на това благоденствие. И още – в случай че пък някой отдаде цялата си сила в блян за положително здраве – той може да има проблеми с благополучието. 
Ако човек е съразмерен – по всички посоки всичко ще му е наред. Но в случай че човек стартира да се държи погрешно и да нарушава висшите закони – тогава стартира загубата на сила. 
И всичко може да се случи по схемата на бедния Йов. Отначало се губи тънката сила на бъдещето. Това е казусът с потомците. После се губи силата при близкия радиус на деяние, стартират неприятности и несгоди. Енергията понижава още и още, стартират заболяванията. Ако човек не се осъзнае и не застане на верния път – той умира. 
Извод: когато стартират да ни се случват неприятности и несгоди, можете да дотичате до лекаря, само че това няма да е дейно. Трябва да се замислите за положението на душата си. И най-важното – преди да са почнали да ни се случват несгоди и неприятности – ние би трябвало да оценяваме качеството на живот не по парите, статуса, триумфа, стабилността и благосъстоянието, а по качествата на нашия темперамент. По възприятията в нашата душа. 
Ако ни се появи възприятие на пренебрежение и предимство, в случай че ние осъждаме, в случай че ние униваме и се наскърбяваме, то ние към този момент сме заболели, само че още не знаем за това. Болестта стартира от душата. Отначало ние сеем с възприятията и постъпките си семена, които след това израстват като наша орис, наш темперамент и наше здраве. 
Продължителната липса на обич в душите на хората се придвижва и върху енергетиката на цялата цивилизация и тя стартира да изпитва проблеми със здравето, с екологията и със ориста. 
Ако се опитваме да решим въпроса с оцеляването на човечеството единствено опирайки се на материалните фактори, които въобще не са маловажни, само че в случай че се опираме единствено на тях и на физическото здраве – това няма да е задоволително дейно. 
Препоръчвам на всички да препрочетат Библията, с цел да схванат, че всичко стартира от душата. И за душата би трябвало да се погрижим преди всичко. 
Това е слово, произнесено от Сейргей Лазарев на 13.03.2020Превод: Списание 8
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР