Корнелия Нинова върна интригата в състезанието за президент, защото вече

...
Корнелия Нинова върна интригата в състезанието за президент, защото вече
Коментари Харесай

Политолог: Нинова върна интригата, победата на Радев не е сигурна

" Корнелия Нинова върна интригата в надпреварата за президент, тъй като към този момент изобщо не е несъмнено до каква степен гласоподавателите на Българска социалистическа партия ще излязат и ще поддържат Румен Радев на втория тур ". 

Това съобщи пред БНР политологът Даниел Стефанов, специалист по изборни системи. Според него има доста сила в президентската конкуренция и от през днешния ден към този момент не наподобява превдварително решен резултатът.

Според него оставките на водачите на Българска социалистическа партия и " Демократична България " са били предстоящи.

" Правителство ще има, тъй като всички виждат, че обстановката на избори след избори не работи за никого. На тези избори завоюваха единствено Политическа партия, Движение за права и свободи и " Възраждане ", а всички останали губят ", заключи политологът.

Стефанов предвижда, че ИТН ще се съгласят да бъдат част от ръководещото болшинство, само че настояванията и държанието им ще бъдат много съществени проблеми за тази коалиция.

" ГЕРБ няма да е лесна съпротива, тъй като имат хора, които познават доста добре министерствата, и ще дебнат за всяка неточност на една четирипартийна коалиция ", счита той.

Политологът акцентира, че ниската изборна интензивност е алена лампа, която всеки би трябвало да вижда.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР