Корнелия Нинова уведоми НС, че свидетел по ЕКСПО 2020 получил

...
Корнелия Нинова уведоми НС, че свидетел по ЕКСПО 2020 получил
Коментари Харесай

Нинова: Свидетел по ЕКСПО 2020 е получил обаждане да си оттегли показанията

Корнелия Нинова уведоми Народно събрание, че очевидец по " ЕКСПО 2020 " получил телефонно позвъняване да си отдръпна показанията, съобщи кореспондент на БГНЕС. Вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова отговори на въпрос на Георги Свиленски от Българска социалистическа партия за присъединяване на България в международното ревю " ЕКСПО 2020 " в Дубай.

" Искам да оповестя Народно заседание за нещо, което сега се случва и да предупредя да се спре. Просто няма да позволим и аз няма да разреша в Министерство на стопанската система и промишлеността да се случват такива неща. Един от хората, които даде показания и описа какво се е случвало на място, който е участник в събитията, получи телефонно позвъняване да си отдръпна показанията. Няма да стане по този начин, уважаеми, които и да сте. Това, което е стартирано, ще се свърши до дъно. Казали сме, че ще спрем кражбите, знаем какво ще последва от това, знаем какви дейности ще предприемете - няма да спрем. Имаме увереност да спрем с тази корупция ", сподели още Нинова.

Тя акцентира, че скоро ще застане с други такива случаи и ще ги докара до дъно.

Корнелия Нинова съобщи, че сега компанията реализатор предявява искания да й се заплати за още 2 млн. лева от горната страна на тези 4 млн., за които не е свършена работа.

" Нещо повече - тук в тази директория съм донесла 700 страници същински доказателства, отчети на проверяващи органи, свидетелски показания за това, което се е случвало там на място. Този отчет с тези 700 страници към този момент се намира на бюрото на прокурори, които се занимават със случая ", сподели вицепремиерът. " Няма да се заплащат повече пари по тази договорка. Една стотинка няма да потъне повече в тази черна дупка. Ако желаят да отиваме в съда, там ще потвърждаваме кой е крив и кой е прав. Задържаме им гаранцията в размер на 50 %, която са внесли. За остатъка от 50 ще си търсим правата по правосъден ред ", съобщи още Корнелия Нинова, представена от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР