Корнелия Нинова има проблем със стария елит на БСП, но

...
Корнелия Нинова има проблем със стария елит на БСП, но
Коментари Харесай

Добрев: Нинова има проблем със стария елит на БСП, но ако я няма нея, изчезва магията

" Корнелия Нинова има проблем със остарелия хайлайф на Българска социалистическа партия, само че когато я няма нея, изчезва магията ". Така заместник-председателят на Българска социалистическа партия Кирил Добрев разяснява изявлението на Красимир Янков, който прикани Нинова да напусне лидерския пост на партията, тъй като е взела участие в приватизацията. Заради присъединяване й в продажбата на " Техноимпекс " през 1998 година Нинова, постоянно е подлагана на офанзива от страна на ГЕРБ.

" Дебатът на съвещанието на парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " беше сериозен и всички сме единомислещи, че думите на Красимир Янков са казани в персонално качество и нито един член на парламентарната група не стои зад тях ", сподели Кирил Добрев пред бТВ.

Вотът на съмнение и европредседателството

Той разяснява и внасянето на избор на съмнение към държавното управление на 17 януари, когато към този момент България ще е поела европредседателството.

Първо Добрев сподели, че вотът няма нищо общо с европредседателството, само че по-късно уточни, че Българска социалистическа партия желае европейските сътрудници на България да дойдат и да видят своята политическа инвестиция в това ръководство и по тази причина този избор ще бъде през януари.

Той напомни, че европейската работа за битка с измамите ОЛАФ прави десетки инспекции на територията на страната. " Има доста безсмислени европейски планове, които се направиха единствено, с цел да се усвоят европейски пари ", сподели Добрев.

" Винаги, когато искаш избор на съмнение към държавно управление на ГЕРБ, си просрочен и европредседателството няма нищо общо. Нима нашите европейски сътрудници не знаят, че ние сме най-бедната и корумпирана страна в Европа ", сподели зам.-председателят на Българска социалистическа партия.

" За нас европредседателството е доста значимо, тъй като би трябвало да извадим сентенцията на въпросите: работим ли за Европа на две скорости, ще ядем ли едни и същи, качествени храни, както другите европейци ", съобщи той. По думите му това са значимите въпроси, а не - дали е заменен мраморът в НДК.

Кирил Добрев съобщи още, че за жалост нито една значима, предпочитана тематика не е сложена от държавното управление. " Ние внасяме вота на съмнение и желаеме това държавно управление да си отиде, до момента в който Движение за права и свободи желаят просто да " демонтират " патриотите ", изясни той.

Левицата желае избор на съмнение, тъй като корупцията у нас е като раково заболяване - със своите метастази, не са една и две феодалните общини в България, съобщи още Добрев. По думите му корупция и беднотия в България вървят ръка за ръка и няма по какъв начин да се оправиш с бедността, в случай че не си преборил корупцията.

" Ние започнахме с внасянето на Закона за битка с корупцията още през август. Получихме десетки сигнали, свързани с автомагистрали, оградата на границата, суджуци, обръчи от хасковски компании, свързани с Делян Добрев и доста други ", напомни той.

Добрев разгласи, че сега вървят няколко покупко-продажби по ръба на закона. Даде образец с Главна дирекция " Изпълнение на наказанията”, която купува милиони литри гориво на цена по-висока от тази на бензиностанциите, може би за отоплението на пандизите.

" Изпълняващ длъжността началник на дирекцията направи договорката и предходната, и по-миналата година. Искам да видя, дали и тази година ще направи същата поръчка. Затворите са ощетени с милиони левове още от предходната година ", съобщи Добрев.

Зам.- ръководителят на Българска социалистическа партия бе безапелационен, че в закона, който в този момент се гласоподава в пленарна зала, няма предпочитание за справяне с корупцията.

" Безумно е министър-председателят да назначава индивида, който да управлява дали в Министерския съвет има корупционни практики. Народното събрание още веднъж, на политически принцип, ще разпредели хора от политическите партии и ще се направи групов орган, който ще следи дали там има корупция или не. Този закон е безумство ", сподели Добрев.

Според него КЕВР е самостоятелен орган, колкото този, който ще прави Народното събрание за битка с корупцията. " Всяка една политическа мощ дава своите специалисти, множеството от които са политически лица. Значи КЕВР е политически орган ", сподели Добрев. Той съобщи, че няма по какъв начин да се подвига цената на водата, откакто държавното управление не е намерило обезщетителен механизъм за фамилиите, които не могат да си го разрешат.

" Ако извадим последните постановления на Министерския съвет, ще забележим какви пари се раздават на общините. 43 млн. лева за планове в общини на ГЕРБ и такива близки до Движение за права и свободи, и 2 млн. лева за общини на Българска социалистическа партия. Нека министър Нанков каже кои планове на общини на Българска социалистическа партия е финансирал през предходната година и какво общо има той, с цел да пази самостоятелен орган като КЕВР ", прикани Кирил Добрев.

Нинова: Не завистта, а отчаянието ще смъкна Борисов

" Не завистта, а отчаянието ще смъкна Борисов ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в Добрич във връзка казаното от премиера, че Българска социалистическа партия желае оставката му, тъй като завижда.

" Питам го: протестиращите пенсионери и те ли завиждат? А служителите на реда, които всеки ден стачкуват в някой град, а майките на деца с увреждания и те ли са завистливи хора ", сподели Нинова и продължи – " учените от Българска академия на науките пък защо ли му завиждат- несъмнено за научните трофеи? Не завистта, а отчаянието води тези хора ", сподели Нинова.

Тя напомни, че в първото държавно управление на Борисов хора са се самозапалвали. " Дано в никакъв случай не се стига до такава степен. Ние приказваме от името на хората в Народното събрание и по площадите. Той от чие име приказва? Гласувалите за ГЕРБ упълномощиха ли го да забрани новите медикаменти за болните от рак? Сега се сетил да трансформира решението за мораториума ", сподели още Нинова. Тя счита, че държавното управление носи отговорност за това решение.

" Проблемът е, че депутатите на ГЕРБ въобще не се замислят. Щом Борисов е споделил, те козируват и извършват. Само че той и този път си изми ръцете с тях. За да избави себе си, за следващ път ги унизи и ги хвърли на националния яд ", сподели Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия беше в Добрич по покана на локалната организация по случай годишнина от основаването на партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР