Корнелия Нинова би била добър председател на НС, но този

...
Корнелия Нинова би била добър председател на НС, но този
Коментари Харесай

Вигенин: Отговорност за изборите се носи още в първите дни след вота

„ Корнелия Нинова би била добър ръководител на Народно събрание, само че този въпрос не е обсъждан. Моето мнение е, че когато водим договаряния по политиките и хората, които ще ги осъществят, би трябвало редом с това да текат и диалози за хората, които ще осъществят политиката в Народното събрание ". Това съобщи в студиото на „ Денят онлайн ” Вигенин.

Според него Нинова е подала оставка в този момент, тъй като парламентарните избори бяха в неделя. " Мисля, че отговорност за представянето на изборите се носи още в първите дни след вота. Това е логически ход, когато партията реализира подобен резултат. Той е извънредно невисок - ние станахме четвърта политическа мощ. " Оставката на Нинова е подадена - с изключение на, че е оповестена обществено, има и писмо до всички партийни структури. Има стъпки, които би трябвало да бъдат извървени ", съобщи той.

По отношение на слуховете, че му е препоръчан постът на външен министър, той беше безапелационен, че „ Политическа партия би трябвало да спре да номинира министри ”. И предизвести: „ Ще стигнем на стадий, на който бяха Има Такъв Народ в 46-ото Народно събрание. Няма логичност от една страна да казваш – няма да приказваме за хора и за министри, а ще приказваме за политики, а по-късно започваш да предлагаш имена за министри ”.

Според  Вигенин методът и мненията за обстановката с районен съд Македония изискват доста задълбочено премисляне на българската политика и запознаване с действителностите и по-късно – оферти за техните решения. „ Призовавам да не се вършат прибързани заявки. Да не се демонстрира особена упоритост. В нашата стратегия желаеме две неща. Първото е Народно събрание да удостовери парламентарния консенсус по тематиката Северна Македония. По този въпрос би трябвало да търсим оптимално необятно единодушие за българската политика ”, безапелационен беше той.

„ Не е въпросът да продължаваме със същата политика и блокиране на договарянията. Но би трябвало да имаме необятен консенсус и при всички случаи – това, което следва като решение – би трябвало да регистрира българския народен интерес и историческите действителности ”, уточни зам.-председателят на Българска социалистическа партия. И добави: " Нека не прибързваме с едни лековати изказване ".

Той разяснява и митингът пред турското посолство: „ Реакцията на хората е разбираема, само че дано отговорност да носят тези, които разрешиха това да се случи. Ще бъде в действителност срамно, в случай че позволим Турция да избере президент в неделя. Но това са въпроси на спомагателни диалози и промени в Изборния кодекс. Въпросът е освен пред посолството да се направи митинг, само че и в неделя всички да излязат и да гласоподават ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР