Корнелия Хютер донесе първата победа за женския национален отбор на

...
Корнелия Хютер донесе първата победа за женския национален отбор на
Коментари Харесай

Австрийската суша в женските ски приключи

Корнелия Хютер донесе първата победа за женския народен тим на Австрия от началото на сезона в Световната купа по ски алпийски дисциплини, откакто победи в първия супергигантски слалом в Квитфйел (Норвегия). Преди днешния триумф на Хютер последната победа за представителка на Австрия бе тази на Катарина Лийнсбергер в слалома в Оре (Швеция) на 12 март предходната година.

В първата аудиенция на дамите в Квитфйел от март 2003 насам Хютер се опази от неточности в своето втурване, в което обаче до последната контрола изоставаше с 0.15 секунди от времнната лидерка Елена Куртони (Италия). В последния бранш на трасето австрийката откри нужната скорост и съумя да измести италианката от първото място с минималната 0.01 секунда.

За Куртони остана втората позиция през днешния ден, а тройката добави международната шампионка в дисциплината от Кортина д`Ампецо 2021 Лара Гут-Бехрами (Швейцария), която изостана с 0.12 от Хютер. На крачка от местата на почетната стълбичка приключи американката Микаела Шифрин, която не съумя да се пребори за своята победа №86 в Световната купа.

Въпреки че не се класира на подиума през днешния ден Шифрин усили своя задатък на върха в генералното класиране за Световната купа, където с актив от 1747 точки тя води с цели 761 пред Гут-Бехрами. Трета с пасив от 772 пункта е словачката Петра Влъхова, която пропуща стартовете в Квитфйел.

Преднината на Шифрин значи, че тя още на следващия ден ще може да си подсигурява огромния бистър глобус. Това ще се случи в случай че тя загуби неповече от 61 точки от Гут-Бехрами, защото след утрешното втурване до края на сезона ще остават единствено седем старта. Отсъствието на Влъхова на практика значи, че словачката към този момент е вън от битката за огромния глобус.

За разлика от борбата за него, тази за дребния бистър глобус в супергигантския слалом е надалеч по-завързана. В нея отпред с 310 точки е втората от през днешния ден Куртони, чиято преднина пред Гут-Бехрами е единствено 8 пункта. Тройката с пасив от 20 добавя норвежката Рагнхилд Мовинкел, която през днешния ден приключи на 14-то място. Четвърта в подреждането с дисциплината Супер-Г е днешната победителка Хютер, която изостава със единствено 21 точки от лидерката Куртони.

Световната купа при дамите продължава на следващия ден в 12:00 часа българско време със втурване в Квитфйел, а в неделя норвежкият зимент център ще одобри още един супергигантски слалом.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР