Коригиращата декларация се подава до 30 септември на 2017 година

...
Коригиращата декларация се подава до 30 септември на 2017 година
Коментари Харесай

НАП: Изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от граждани и фирми

Коригиращата декларация се подава до 30 септември на 2017 година за промени, свързани с заявените налози от миналата година. След приключването на периода данъчните инспектори ще стартират инспекции за подадени заявления с погрешни данни за добитите приходи.
През 2016 година Национална агенция за приходите Бургас извърши инспекции, при които се откри, че 5998 компании от района и 1664 физически лица от Бургас и региона не са подали годишни заявления или са показали погрешни данни във формулярите. За пропуските бяха формирани актове за административно нарушаване.

До момента над 500 жители и компании от Бургас и района са се възползвали от опцията сами да поправят годишните си заявления, като са подали нови, прецизираха от териториалната конструкция на приходното ведомство в морския град. От Национална агенция за приходите подсетиха още, че за неподадена декларация от физическите лица санкцията е до 500 лв.. При декларирането на погрешни данни, в случай че те водят до по-нисък размер на налога или освобождение от заплащане, санкцията е до 1000 лв..

За компаниите, които не са подали годишни заявления за дължимия корпоративен налог, глобата е от 500 до 3000 лв. за юридическото лице, а за шефа на компанията от 200 до 1000 лв..

От Национална агенция за приходите припомнят още, че до края на септември компаниите, които са направили прикрито систематизиране на облага имат опция законно да подадат коригиращи заявления за 2016 година В началото на октомври по отношение на фирмите извършители ще бъдат предоставени инспекции и проверки.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР