Кори Гоф открай време бива смятана за една от най-големите

...
Кори Гоф открай време бива смятана за една от най-големите
Коментари Харесай

Със завидна лекота: Гоф откри победоносно кампанията си на US Open!

Кори Гоф от много време бива считана за една от най-големите очаквания на международния женски тенис и точно от 18-годишната американка се чака да продължи завета на сестрите Уилямс, които се намират на няколко мача от отказването си. Коко изигра мощни мачове в хода на турнето в родината си, но травма по-малко от две седмици преди началото на US Open помрачи положителните ѝ дни, принуждавайки я да се откаже на конкуренцията в Синсинати още на старта. Световната номер 12 обаче през днешния ден потвърди, че се е възстановила пълноценно от контузията и откри победоносно акцията си на Откритото състезание на Съединени американски щати, като се нуждаеше от тъкмо 80 минути на корта, с цел да надвие квалификантката Леолия Жанжан след 6:2 6:3, с което си обезпечи във втория стадий да срещне една всред Дария Савил и Елена-Габриела Русе.

Американката откри надзор над протичащото се още при първото подаване на международната номер 149, когато последователно я обсипа с мощни форхенди и пропиля два брейкбола, но директно по-късно доближи нови шансове, при чиято реализация бе безкомпромисна и взе стабилен задатък от два пробива. Тийнейджърката поддържаше забележително равнище на начален удар и откакто отпусна едвам три точки на Жанжан в първите си четири гейма, то тя закономерно се поздрави с триумф в откриващия сет.

Силното показване на локалната фаворитка бе ознаменува от ранен брейк на старта на втората част, който изцяло я сложи в лидерската позиция на корта и тя се приближи оптимално до успеха. Последва дълъг времеви интервал на доминация от сервиращите, като благоприятни условия за освен това пред посрещачите липсваше, само че Гоф бе запазила значително количество от най-хубавите си удари и блесна късно в сета, когато оползтвори мачбол в деветия гейм в подаването на французойката, с цел да зарадва сънародниците си по трибуните в комплекса " Flushing Meadows ".

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР