Кори Гоф най-сетне успя да направи своя пробив в турнирите

...
Кори Гоф най-сетне успя да направи своя пробив в турнирите
Коментари Харесай

След пробива в Париж: Гоф надви бивша номер едно в Берлин и е близо до нов финал

Кори Гоф най-накрая съумя да направи своя пробив в шампионатите от Големия Шлем, когато преди две седмици доближи до разногласието за трофея на Ролан Гарос, като още по-впечатляващото беше, че тя стори това без да загуби нито един сет. Младата американка пък придвижи мощните си изяви и на тревните кортове в Берлин, където даде старт на своята акция върху зелената настилка. Гоф реализира две безапелационни победи, а през днешния ден се оправи и с някогашната номер 1 Каролина Плишкова, която загатна за завръщане към най-хубавата си форма, с цел да продължи към полуфиналите - 7:5 6:4.

Срещата бе оспорвана и дребните елементи наклониха везните в интерес на международната номер 13. Плишкова имаше самодейността в ранните минути на откриващата част и се откъсна напред с 2:0, само че не съумя да развие преднината си, и Гоф мигновено върна паритета още веднъж налице. От този миг нататък двете демонстрираха безупречна игра и не даваха никаква опция на отсрещната страна на мрежата да си извоюва задатък в геймовете. В края на сета обаче тийнейджърката бе изправена до стената, откакто ѝ се наложи да отразява четири сетбола, само че остана съсредоточена, а още в последвалия гейм употребява импулса в представянето си, с цел да осъществя пробив, който ѝ даде водачеството в общия резултат.

По безусловно еднакъв метод се разви и втората част. Финалистката от миналогодишното издание на Уимбълдън потегли брейк преднина, губейки единствено две точки в първите два гейма, само че доста скоро Гоф повтори стореното в предходния сет, заличавайки пасива си. Последваха нови безапелационни изяви от двете съпернички, преди да се стигне до кулминационния миг в дуела. Поставената под номер 7 подвигна нивото си в края, като завоюва седем следващи точки, след които имаше три мачбола на сметката си. И трите бяха невъзмутимо отразени от четвъртата в схемата, само че идващият опит се оказа сполучлив за Гоф и тя се поздрави с мястото си в топ 4 на конкуренцията.

Statement win from
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР