Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров заяви, че не

...
Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров заяви, че не
Коментари Харесай

Привиканият от Москва български журналист: Демонстрация заради експулсирането на руския кореспондент

Кореспондентът на БНР в Москва Ангел Григоров съобщи, че не би определил срещата с ръководителя на пресцентъра на външното министерство на Русия Максим Бурляй като разпит, защото не са му били задавани въпроси.

Екипът на Euronews България се свърза с българския публицист, който отхвърли да застане пред камера, само че изрази позицията си документално. Повод за срещата сред кореспондента на БНР и ръководителя на пресцентъра на външното министерство на Русия беше експулсирането от България на съветския публицист Александър Гацак, поради съмнения в шпионаж. От Москва в сряда обявиха, че ще подхващат „ ответни “ ограничения на дейностите на българските управляващи по отношение на съветския сътрудник.

„ Не мисля, че бих могъл да допълня освен това към това, което към този момент споделих в ефира на БНР. Не бих определил срещата в съветското министерство на външните работи като „ разпит “, тъй като не ми бяха задавани никакви въпроси. Ръководителят на пресцентъра на министерството Максим Бурляй изрече позицията си по отношение на изгонването на кореспондента на „ Российская газета “, а аз го изслушах деликатно. Не зная каква е тъкмо била повода. Допускам, че става дума за демонстриране на някаква реакция, откакто по-рано денем говорителката на министерството Мария Захарова, съобщи, че Русия ще предприеме „ ответни “ ограничения на дейностите на българските управляващи по отношение на съветския сътрудник. „ Ответни “, несъмнено, не постоянно значи „ реципрочни “. Желая ви лека работа и сполучлив ден! “, написа Георгиев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР