"КОРАДО-България" прави пробив на германския пазар. В момента компанията, произвеждаща

...
"КОРАДО-България" прави пробив на германския пазар. В момента компанията, произвеждаща
Коментари Харесай

КОРАДО-България прави пробив на германския пазар

"КОРАДО-България " прави пробив на немския пазар. В момента компанията, произвеждаща стоманени панелни радиатори, е покрай дефинитивна договорка с "голям клиент ", сподели по време на представянето на финансовия доклад за 2017 година ръководителят на Управителния съвет и изпълнителен шеф на българското сдружение Иржи Ржезничек.

Сделката сега се завърши и ще бъде за "обемна и доста взискателна ". В Германия ще бъдат продавани стоманени панелни радиатори, които се създават във фабриката в Стражица.

Името на клиента не бе оповестено, само че стана ясно, че той към този момент е поръчвал от чешката фабрика и през последните две години е изкупил 15% от създадените там радиатори за баня.

За 2017 година "КОРАДО-България " още веднъж регистрира върхови резултати. Предварителният финансов доклад на компанията за 2017 година демонстрира, че сдружението е постигнало 63% растеж на облагата преди данъчно облагане, 30% нарастване на продажбите и 14% повече продадени броя радиатори спрямо 2016 година.

С облага от 5.311 млн. лв. и продажби в размер на 42.630 млн. лв., миналата 2017 година заема първо място по финансови резултати на годишна база в историята на сдружението.

По този мотив от чешката "КОРАДО Груп ", мажоритарен притежател на "КОРАДО-България ", обявиха, че са доста удовлетворени от представянето на българското дружество. За следващ път то удостовери своята дълготрайна жизненост и все по-голямо значение за групата, съобщи основният изпълнителен шеф на чешката компания майка Войтех Чамек.

Той обърна внимание и на обстоятелството, че отличните резултати на „ КОРАДО-България” са реализирани макар покачващите се през последните години цени на стоманата. За съпоставяне този фактор се е отразил по-сериозно на групата като цяло и тя е приключила 2017 година с резултати, които са по-ниски от тези през 2016 година.

Чамек напомни също, че през миналата година "КОРАДО-България " бе една от най-силно представящите се компании на Българската фондова борса. Осъществени бяха значими стъпки като влизането в премиум сегмента на борсата и сключването на контракт за маркет мейкърство с "Елана Трейдинг ". За последните 3 години цените на акциите на българското сдружение нарастнаха 4.2* пъти.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР