Корабостроителният капацитет на Китай е 232 пъти по-голям от този

...
Корабостроителният капацитет на Китай е 232 пъти по-голям от този
Коментари Харесай

ВМС на САЩ: Корабостроителният капацитет на Китай над 200 пъти по-голям от американския

Корабостроителният потенциал на Китай е 232 пъти по-голям от този на Съединени американски щати. Това гласи изтекла информация на американския флот, представена от Business Insider.

Става въпрос за изтекла информация от брифинг на Военноморски сили на Съединени американски щати през юли, съгласно The War Zone, онлайн бюлетин. Изтеклият слад е озаглавен „ План против USN Naval Force Laydown “.

Според данните, показани на слайда, китайските корабостроителници имат потенциал от над 23,2 милиона тона, повече от 232 пъти повече от потенциала на Съединени американски щати още, който е по-малко от 100 000 тона.

В информацията също по този начин се контрастира " съставът на бойните сили " на двата флота, като се вземат поради " бойни кораби, подводници, противоминни военни кораби, огромни кораби и огромни спомагателни кораби за бойна поддръжка ".
 Китайски хакери се пробват да стигнат до данни на американския флот
Китайски хакери се пробват да стигнат до данни на американския флот

Те се интересуват от проучвания за подводно изстрелване на ракети

Според представител на Военноморски сили на Съединени американски щати слайдът на брифинга е достоверен. Това декларира той пред Fox News. По думите му слайдът „ демонстрира трендове в корабостроителния потенциал на Китай “, само че не трябвало да се приема като надълбоко разглеждане на комерсиалната корабостроителна промишленост на Китай.

„ Информацията е от Службата за военноморско разузнаване, събрана от голям брой обществени източници като част от обща информация за стратегическата конкуренция “, разяснява още представителят.

Китай има най-големия флот в света с повече от 355 кораба, съгласно отчет на Военноморския институт на Съединени американски щати от 2021 година Годишният отчет на Пентагона за 2022 година за военното развиване на Китай планува, че флотът му ще нарасне до 400 кораба до 2025 година и 440 кораба до 2030 година

За съпоставяне, Съединени американски щати имат дребен флот от 296 кораба, съгласно отчет на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания от 2021 година.

Независимо от това американският флот към момента се счита за най-мощният в света. 

През 2020 година тогавашният министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър съобщи, че даже в случай че Съединени американски щати спрат да строят кораби, на Китай ще са му нужни години, с цел да доближи силата на американския флот.

По думите на Еспър това се дължи сериозния опит и софтуерни благоприятни условия на американския флот.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР