Корабът SpaceX Crew-5 на АСА се завърна на Земята след

...
Корабът SpaceX Crew-5 на АСА се завърна на Земята след
Коментари Харесай

NASA SpaceX Crew-5 се приземи след 5-месечна мисия

Корабът SpaceX Crew-5 на АСА се завърна на Земята след петмесечен престой на борда на Международната галактическа станция, сподели видео, излъчено онлайн от американската галактическа организация, съобщи Агенция Франс Прес.

На борда на капсулата " Endurance " на SpaceX се намираха Коичи Ваката от Япония, съветският космонавт Анна Кикина и астронавтите на НАСА Никол Ман и Джош Касада.

Тя се разруши в Мексиканския залив малко след 21:00 ч. (02:00 ч. по Гринуич) край западното крайбрежие на Флорида.

Crew-5, който започва от Кейп Канаверал във Флорида при започване на октомври 2022 година, беше петата задача в космоса за Ваката и първата за Касада, Кикина и Ман - която стана и първата индианка в космоса, оповестиха от НАСА.

Преди да изоставен МКС, членовете на Crew-5 бяха посрещнати от наследниците на задачата Crew-6, които стартираха на 1 март от Кейп Канаверал.

По-малко от седмица преди този момент от Казахстан беше изстреляна ракета " Союз ", която да послужи като сурогат на MS-22 - различен съветски транспортен съд, който се повреди, до момента в който беше прикован към МКС.

Тримата членове на МС-22 - един американец и двама руснаци - в началото трябваше да се завърнат в края на март след към шест месеца в космоса, само че в този момент ще останат съвсем една година.

Сътрудничеството на МКС се трансформира в една от дребното останали области, в които Съединените щати и Русия не престават да работят дружно, откакто Москва нахлу в Украйна преди повече от година. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР