Корабът „Искър“ вече е в РусеНай-новият кораб, който става част

...
Корабът „Искър“ вече е в РусеНай-новият кораб, който става част
Коментари Харесай

Започват изпитания на новата драгираща техника на ИАППД

Корабът „ Искър “ към този момент е в Русе

Най-новият транспортен съд, който става част от флота на ИА „ Проучване и поддържане на рекаДунав “ към този момент е в Русе и до дни стартират тествания на драгиращата техника. Маневреният транспортен съд, който беше издигнат в „ С.Ц. Корабостроителница АТГ Гюргево “, ще носи името „ Искър “.

Плавателният съд е част от план за доставка на профилирано съоръжение за драгиране на рекаДунав, който включва още драга, тръби за превозване на наноси, шалан и понтон. „ Искър “ ще има спомагателна функционалност при потреблението на драгажната техника. С негова помощ понтонът, шаланът и драгата „ Янтра “ ще могат да се придвижват до сериозните сектори, при които ще се постанова промяна за обезпечаване на плавателния път по рекаДунав в българския сектор на реката.

Общите средства за всички доставки по план „ Модернизация и оптимизация на дейностите по рехабилитация на корабоплавателния път в общия българо-румънски сектор на рекаДунав, посредством доставка на съоръжение “ са 20 632 677,38 лв., а цената на маневрения транспортен съд е 5 404 000 лв. без Данък добавена стойност. Проектът се съфинансира от Европейския фонд за районно развиване, посредством Оперативна стратегия „ Транспорт и транспортна инфраструктура “ 2014 – 2020 и със средства от националния бюджет.

Предстои корабът да получи публично своето име на гала, която ще се състои напролет.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР