Копнежът за зеленина и пространство, появил се по време на

...
Копнежът за зеленина и пространство, появил се по време на
Коментари Харесай

Бум в продажбите на замъци във Франция

Копнежът за зеленина и пространство, появил се по време на пандемията, е дал ново начало на пазара на дворци и крепости във Франция, макар рецесията и икономическата неустановеност написа в. " Фигаро ". Изданието се базира на организацията за недвижими парцели Груп Меркюр (Groupe Mercure), съгласно която продажбите в този влиятелен бранш са скочили с 15 % за една година, и то макар поредните локдауни, блокирали страната.

През последните месеци, с последователното разхлабване на ограничаващите ограничения, французите към този момент не се боят да създадат такава стъпка. Покрай мощното търсене на селски къщи и полуосновни жилища през последните месеци към този момент доста поданици на градовете, по-специално парижани, търсят глътка въздух след продължителното наложително затваряне вкъщи.

Случило се е нещо невиждано, организацията е осъществила по-голямата част от продажбите си от юни до септември 2020 година, след което през есента ентусиазмът е измършавял след въвеждането на нови ограничавания поради ковид. От януари обаче покупко-продажбите още веднъж са почнали да се усилват.

Един палат не коства наложително над 1 милион евро. Според " Фигаро " някои красиви резиденции или дребни изолирани замъчета се продават за към 350 000 евро. Колкото по-близо са до Париж обаче парцелите нарастват.

Специалистите от бранша обаче предизвестяват, че придобиването на подобен дом постоянно значи доста поправки, а прокарването на нова електрическа апаратура там коства доста по-скъпо, в сравнение с в апартамент.

В същото време в този бранш продажбите не са многочислени (около 500 на година), само че пък от две-три години цените не падат. Кризата не изяснява всичко това, само че въпреки всичко е дала прочут подтик. Вероятно взривът в продажбите на крепости във Франция се дължи и на устрема към успокоение, достоверност или просто смяна на метода на живот, заключава обявата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР