Копенхаген. За първи път от Втората световна война насам, датски

...
Копенхаген. За първи път от Втората световна война насам, датски
Коментари Харесай

The National : Датски войници ще пазят синагогата и израелското посолство в Копенхаген за празника Йом Кипур

Копенхаген. За първи път от Втората международна война насам, датски бойци ще пазят синагогата и израелското посолство в Копенхаген, написа емиратското издание The National .Това се случва в навечерието на еврейския празник Йом Кипур.
Войниците ще заменят полицията, която охранява синагогата и посолството, поради страхове, че могат да се повторят двете смъртоносни офанзиви от 2015-та година.
„ Това е първия път, в който бойците са употребявани в такава обстановка “, съобщи представителят на полицията в Копенхаген Расмус Бернт Сковсгаард.
Датската полиция пазеше еврейските институции в страната, откогато датският жител от палестински генезис Омар ел Хюсейн, откри огън против синагогата, убивайки един човек и ранявайки двама през 2015-та година. Часове преди този атентат, палестинецът атакува културен център, в който се организираше конгрес за исляма и свободата на словото.
Филмовият режисьор Фин Норгаард бе погубен по време на нападението.
Генерал-лейтенант Стеен Далсгаард съобщи, че бойците, които ще бъда ситуирани пред еврейските институции до март 2018-та година, са „ добре подготвени и екипирани за този вид задачи “.
Близо 160 бойци бяха ситуирани в Копенхаген, както и по датско-германската граница, където бе възобновен и граничният надзор през 2015-та година, поради имигрантския напор.
Превод и редакция: Симеон Миланов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР