Копелета! И ще ми разправят, че се била задавала грипна епидемия! Вие

...
Копелета!
И ще ми разправят, че се била задавала грипна епидемия!
Вие
Коментари Харесай

Как пак да станем десет милиона

Копелета!

И ще ми разправят, че се била задавала грипна зараза!

Вие у ред ли сте, жълтопаветни урунгели! Каква зараза – у нас епидемии не е имало от първото държавно управление на най-здравноопазващия министър председател!

Грипът е бюджетнообременяващо завещание от социализма – това да си го знаете, по това време тая болест се толерираше тоталитарно, само че свърши се нейната!

Ако до момента не сте обърнали внимание, обърнете – единствено за десетина година постепенно и бавно ставаме все по-здрави! Държавата към този момент го видя, време е и вие да го усетите!

Сещате се - преди време сега, в който се тръшвахте заболели, страната ви вземаше болничния лист и започваше да ви заплаща болничните. В един прекрасен миг обаче се усети, че се минава, и взе че ги пробута на работодателя.

Работодателите са пинтии – то си се знае, по тази причина, откакто видяха, че по този начин сметката им няма да излезе, излязоха с насрещно предложение – първите три дни въобще да не се заплащат.

За страдание, има нещо като конституция, която не го разрешава, по тази причина умните глави след малко шушукане из кабинетите и коридорите установяваха, че българинът е шарлатанин по природа, тъй че, когато се зададат национални празници, отива при различен шарлатанин – с лекарска тапия, и си вади подправен болничен, та да удължи уикенда.

Срещу това шикалкавене просветените мозъци на отечеството измислиха вълчи капан – първият ден боледуване да е неплатен, а за другите – ще забележим по-нататък!

И вярно – някои ритват камбаната още първия ден, що да се харчат държавни пари!

За страдание, българинът е човек дебелоглав – той ще стиска зъби до последно, единствено и единствено да ощети държавния бюджет. Такива сме си ние – дай ни да бръкнем в здравето нечие, пък след това – в случай че ще – да пукнем!

Голям шарлатанин е българинът, да го знаете – като се почне от сополивия мушморок, който упорства за болничния си, та да заколи прасето по ладовинка, мине се през доктора, който против петарка ще му даде хартийката, с която да ощети хазната, и се свърши с лекарите от болничното заведение, които ще му отрежат каквото им падне, с цел да усвоят клиничната пътека.

Накъде води клиничната пътека – всички си го знаем. Проблемът е по какъв начин пътните да са по-малко.

Е, имам едно патриотично предложение!

С бюджетен привкус.

Доколкото всички ние се вършим на заболели, единствено и единствено да отръскаме страната и осигурителния й институт, във ведомостите ни за заплати последният ден, преди да напуснем тоя сгрешен и недореформиран свят, да не приказваме, че и неверен – също да си бъде за наша сметка.

Ако си мислите, че това е идиотия, лъжете се – в концепцията има доста здрав смисъл!

Първо – това ще облекчи бюджета по едно и също време на работодателите и на осигурителите.

И второ - да видите тогава по какъв начин смъртността по нашенско ще стартира да клони към нула! С което демографският проблем ще бъде решен дефинитивно и окончателно.

Ще им се вършим ние на умрели лисици – хайде де! Да не би някой да ни има вяра!
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР